Puolukkasima/karpalosima

Karpalosima
Kuva: Tiina Liukkonen
Anne Rantasen ohje

7dl puolukoita/karpaloita
2 l vettä
350g sokeria
vaniljatanko
nokare hiivaa

TAI
2l laimennettua puolukkamehua
250 g sokeria
vaniljatanko
nokare hiivaa

Keitä vesi ja puolukat n. 10 min, kunnes mehu irtoaa puolukoista.
Siivilöi marjat ja lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko mehuun.
Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää hiivanokare.
Laita kansi päälle ja anna käydä huoneenlämmössä n. 1 vrk.
Pullota ja lisää n. tl sokeria/plo.

Vinkki: Voit korvata ohjeessa olevan sokerin tai osan siitä hunajalla.

Keskisuomalaisia hunajantuottajia löydät aitojamakuja.fi sivustolta.

 

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös