Rahka-kerma-vadelmatäytekakku

Leena Pölkin resepti

Valmista sama pohja, kuten Perinteisessä mansikka-kermakakussa. Toimi samoin myös valmiin pohjan leikkaamisessa ja kostutuksessa. Voit lisätä halutessasi kostutusliemeen vadelma- tai mesimarjalikööriä.

Rahka-kerma-vadelmatäytekakku
Kuva: Leena Pölkki

Täyte
200 g rahkaa
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 kpl limen pesty kuori raasteena & mehu
200 g kotimaisia vadelmia

Päälle
5-6 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
punaista/vaaleanpunaista elintarvikeväripastaa/vahvaa punaista vadelmamehua

Vaahdota kerma kevyesti ja lisää loput aineet. Vatkaa tasaiseksi, kiinteäksi massaksi. Jaa täyte kostutettuihin väleihin. Kuorruta kakku vadelmamehulla tai elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi värjätyllä vaahdotetulla kermalla pursottaen (voit halutessasi käyttää 1/3 rahkaa kerman sijasta).
Tarvittavan kerman määrä riippuu hieman siitä, kuinka paljon teet kakun päälle pursotuksia.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös