Kuivaliha naudan sisäpaistista

Anonyymin Kulinaristin ohje ja kuvat

Naudan sisäpaistia, (10 % suolanesteessä suolattu 12 tuntia).
Liha siivutetaan noin 5-8 mm siivuiksi, (myötäsyyhyn leikattuna).
Sitten se viettää uunissa 16 tuntia (max 70 astetta). Tämän jälkeen huoneenlämmössä ”tasaantumassa” pari tuntia, jonka jälkeen laitetaan minigrip pusseihin.
Kiertoilmauuni on paras tähän hommaan. Jos taas lihan tekee normaalissa uunissa, niin luukku tulee jättää muutaman millin auki, jotta kosteus pääsee ulos.
Lihan paksuus ei saa ylittää 8 mm, muuten se jää sisältä kuivumatta ja liha saattaa ajan kuluessa pilaantua.
Ohjeessa on käytetty paikallista pihvikarjan lihaa.

Huom. Ohje toimii myös lampaan, hirven ja poron lihasta sekä eri ruhonosista, kuten sydämestä.

Kuivaliha suolaliemessä Kuivaliha uunissaKuivaliha Kuivaliha

Keskisuomalaisia lihantuottajia löydät aitojamakuja.fi sivustolta.
Vinkki: Kuivalihaa voi käyttää mm. retkieväänä.

Kuivalihakeitto
Resepti Ukot kokkaa-ruokablogista

Ainekset:
250 g kuivalihaa
Kuivalihakeitto2 l vettä
1  sipuli
1 dl ohrasuurimoita (kokonaisia, esikypsytettyjä)
5  perunaa

Ohje:
Laita edellisenä iltana lihat- ja ohrasuurimot likoamaan veteen eri astioihin.
Leikkaa lihat ohuiksi siivuiksi ja laita kiehumaan liotusveteen. Poista kiehumisen alkuvaiheessa mahdollisesti muodostuva vaahto. Keitä lihoja noin kaksi tuntia.Kuori ja kuutioi perunat pieneksi. Kuori ja silppua sipuli.
Lisää lihan joukkoon sipulisilppu, kuutioidut perunat ja ohrasuurimot.
Keitä vielä puoli tuntia.

Mausta makusi mukaan ja huomaa, että kuivaliha sisältää suolaa.

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös