Churrot

Leena Pölkin resepti

2 ½  dl  vehnäjauhoja
1  rkl  sokeria
2  tl  vaniljasokeria
½  tl  suolaa
2  dl  vettä
100  g  voita
3  kpl  kananmunia
1  l  rypsiöljyä paistamiseen

kaneli-sokeriseosta valmiiden churrojen pintaan

Sekoita kuiva-aineet. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää voi. Lisää kuiva-aineet nesteeseen voimakkaasti vatkaten. Kypsennä hetki, mutta älä ruskista. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita edelleen, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa massaan kananmunat yksitellen sähkövatkaimella. Laita taikina keskikokoisella tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Kuumenna öljy 180-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Pursota taikinasta noin 10 cm mittaisia tankoja suoraan öljyyn. Katkaise tangot saksilla tai veitsellä. Paista churroja noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Nosta metalliottimilla tai reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Pyörittele churrot kuumina sokerissa tai sokeri-kaneliseoksessa.

Suklaakastike
1 dl vettä (tai vahvaa kahvia)
1 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta (Van Houten)
Yhdistä ainekset teräskasarissa ja keitä sekoitellen sopivan vahvuiseksi kastikkeeksi. Jäähdytä. Tarjoa churrojen dippinä.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös