Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hyvää ruokaa kotona asuville ikäihmisille -seminaari

4 lokakuun, 2022 @ 12:00 - 16:00

Seminaarissa on puheenvuoroja ja keskustelua seuraavista aiheista:  

  • Mitä asioita hyväkuntoisen ikäihmisen kannattaa huomioida syömisessä, jotta toimintakyky pysyy hyvänä?  
  • Miten ikäihmisten toimijuutta ja osallisuutta voidaan edistää yhteisöllisillä ruokailuilla? 
  • Miten ikäihmisten ruokaan liittyviä palveluja voidaan kehittää alueellisesti osallistaen eri toimijoita ja ikäihmisiä?  
  • Miten ikäihmisten ravitsemusterveyden edistäminen saadaan osaksi kuntien ja hyvinvointialueiden terveyden edistämistyötä? 
  • Miten viestiä ikäihmisten ruokaan liittyvistä palveluista?

OHJELMA

12.00–12.10 Tervetuloa

12.10–12.30   Mitä asioita hyväkuntoisen ikäihmisen kannattaa huomioida syömisessä, jotta toimintakyky pysyy hyvänä?  ETT, dosentti, toiminnanjohtaja Merja Suominen, Gerontologinen ravitsemus, Gery ry

12.30–12.50  Ikäihmisten syrjäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijäterityisasiantuntija, Päivi Ahosola, Vanhusasiavaltuutetun toimisto

12.50–13.10 Yhdessä ruoka maistuu – ruokailun yksinäisyyttä vähentävä sekä sosiaalisuutta ja osallisuutta vahvistava merkitys, osallisuusjohtaja Anu Jansson, Vanhustyön keskusliitto

13.10–13.30  Yhteisölliset ruokailut ikäihmisten hyvän ravitsemuksen, toimintakyvyn ja sosiaalisen kanssakäymisen tukena, Ikäruoka 2.0 -hankkeen toteuttajat

13.30–13.45 Keskustelua

 

13.45–14.15 Kahvitauko

 

14.15–14.35 Liikkuva vanhuus – yhteinen asiamme – hyviä toimintatapoja iäkkäiden liikuntaan Voimaa vanhuuteen -kunnissa, suunnittelija Minna Säpyskä-Nordberg, Ikäinstituutti/Voimaa vanhuuteen -ohjelma

14.35–14.55 Monitoimijaista alueellista yhteistyötä ikäihmisten ruokaan liittyvien palvelujen kehittämiseksi, TKI-asiantuntija Niina Rantakari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

14.55–15.00 Jaloittelutuokio

15.00–15.50 Paneelikeskustelu. Monitoimijaista yhteistyötä ikäihmisten ruokaan liittyvien palvelujen kehittämiseksi – Mitä, miten ja miksi… tai miksi ei? 

15.50–16.00 Keskustelua ja päivän päätös, projektipäällikkö Riitta Tuikkanen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

 

 

Seminaari ja väliaikatarjoilut ovat seminaariin osallistuville maksuttomia. 

 

Seminaari järjestetään striimattuna, joten voit osallistua myös etänä.

Linkki striimaukseen lähetetään striimaukseen osallistuville sähköpostilla tapahtumapäivänä. 

 

 Seminaari on Ikäruoka 2.0 -hankkeen loppuseminaari. Hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.

 

Lisätietoja:

Suvi-Tuulia Leinonen

0406690645

etunimi.sukunimi@jamk.fi

Ilmoittaudu


Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös