Tapahtumat

Ladataan Tapahtumat

← Takaisin näkymään Tapahtumat

JAMK

helmikuu 2017

Hiiliviisaat kylät -seminaari

1 helmikuun, 2017 - 2 helmikuun, 2017

Hiiliviisaat kylät -seminaari Tarvaalan biotalouskampuksella, järjestäjänä MSL. Lisätietoja julkaistaan myöhemmin.

Lue lisää »

marraskuu 2017

Green Care teemailtapäivä Biotalouskampuksella – eläinavusteinen toiminta sekä palvelujen hinnoittelu ja markkinointiasiaa

22 marraskuun, 2017 @ 12:00 - 16:00

Miten eläinten hyvinvointi tulisi ottaa huomioon Green Care toiminnassa, kun eläin on kumppanina asiakastyössä. Aiheesta luennoi eläinlääkäri Iiris Kasanen, joka on perehtynyt eläintenhyvinvointiin ja stressin kokemiseen. Teemailtapäivässä myös tietoa miten akvaariot voivat toimia eläinavusteisessa työssä sekä luonto- ja eläinavusteinen toiminta tyky- palveluissa - palveluvaatimusten esittelyä. Sanna Jylänkin johdolla perehdytään Green Care -pienyrityksen palvelujen hinnoiteluun sekä rohkeampaan markkinointiin - miten tehdä oma toiminta ja palvelutarjonta näkyväksi.

Lue lisää »

tammikuu 2018

Maissi säilörehuna, Saarijärvi

26 tammikuun, 2018 @ 10:30 - 14:30

MEKA- hanke ja ViljelijänBerner yhdessä järjestävät jatkoa syksyn maissi -pellonpiennarpäivälle JAMKin tiloissa Tarvaalassa. Maissi säilörehuna  -päivässä käsitellään maissia viljelykasvina ja sen perusvaatimuksia, miksi viljellä maissia ja maissin ruokinnallista käyttöä. Päivässä kuullaan myös maissia viime kesänä viljelleen yrittäjän kokemuksista. Päivän ohjelma katsottavissa myös tästä. Ohjelma: 10.30 Aloituskahvi 10.45 Maissin viljelyvaatimukset, lannoitus ja lajikkeet        Asko Seppänen, ViljelijänBerner 11.15 Maissi säilörehussa ja appeen osana                                Jouni Rantala, ProAgria Pohjois-Savo 12.00 Lounas, omakustanteinen                                                 POKEn ruokala 13.00 Maissi säilörehussa ja appeen osana, jatkuu                Jouni Rantala, ProAgria Pohjois-Savo 13.30…

Lue lisää »

helmikuu 2018

Luomulihan markkinointi ammattikeittiöille ja ravintoloihin -pienryhmä

21 helmikuun, 2018 @ 13:00 - 16:00
100€

Lähde perehtymään lihan teurastukseen, leikkaamiseen, jatkojalostukseen ja markkinointiin. Osallistujien toiveet huomioidaan koulutuspäivien toteutuksessa. Aloitus on keskiviikkona 21.2.2018 klo 13‐16 Biotalousinstituutissa Saarijärvellä (Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala). Seuraavat tapaamiset sovitaan aloituskerralla. Koulutus on 15 x 1 h ja se toteutetaan 4-5 koulutuspäivän aikana. Koulutuksen hinta on 100 €/henkilö. Ilmoittautumiset Mariannelle perjantaihin 9.2.2018 mennessä. Marianne Niinikoski marianne.niinikoski@jamk.fi 040 183 7085 Luomutapahtumia järjestää ja koordinoi Keski-Suomessa Jyväskylän ammattikorkeakoulun, ProAgria Keski-Suomen ja Luken yhteinen Luomuliiketoiminnan kehittäminen Keski-Suomessa -koulutushanke (LuomuKS). Hanke saa rahoitusta Keski-Suomen ELY-keskukselta Euroopan…

Lue lisää »

maaliskuu 2018

Maissi säilörehuna, osa 3., Tarvaala Saarijärvi

23 maaliskuun, 2018 @ 09:30 - 13:00

Maissi säilörehuna -teema jatkuu tarkemmalla tutustumisella lajikkeisiin. Paikkana on JAMK Biotalousinstituutti Saarijärvellä Tarvaalassa. Päivän on osallistujille ilmainen, lounas omakustanteinen. Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 16.3.2018 mennessä, susanna.lahnamaki-kivela@jamk.fi tai 040 725 6603.

Lue lisää »

Luomulihan markkinointi ammattikeittiöille -koulutuspäivä

23 maaliskuun, 2018 @ 12:30 - 16:00
10€

Ammattikeittiöillä on pulaa luomulihasta. Miten yhteistyöhön ammattikeittiöiden kanssa? Koulutuspäivä on suunnattu luomulihantuottajille ja luomulihantuotantoa suunnitteleville. Koulutus on osa Luomulihan markkinointi ammattikeittiöille ja ravintoloille –pienryhmän toimintaa, mutta avoin myös muille asiasta kiinnostuneille. Pienryhmässä kääritään hihat, etsitään ammattikeittiöistä yhteyshenkilöt ja suunnitellaan miten yhteistyö toimisi parhaiten. Toimintaan mahtuu vielä mukaan.     Koulutuspäivän ohjelma: Arvoa tuottava markkinointi maataloudessa Maarit Kiiskinen, maatilayrittäjä, Ruusulan tilan emäntä, markkinoinnin ammattilainen Luennon järjestää: MTK Keski-Suomen Toivo -tiedonvälityshanke, JAMK Biotalousinstituutti ja SSYP Kehitys Oy   Luomulihan markkinointi ammattikeittiöille -…

Lue lisää »

syyskuu 2018

Kompostoinnin hyödyt ja menetelmät viljelyssä – Vipua viljelyyn webinaari osa 1

13 syyskuun, 2018 @ 18:00 - 19:00
Ilmainen

Erkki Vihonen (ProAgria Etelä-Pohjanmaa) avaa Kokemuksista vipua viljelyyn -webinaarisarjan Kompostoinnin hyödyt ja menetelmät viljelyssä -luennolla.   Luento järjestetään Saarijärvellä Biotalousinstituutissa (Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala), luokassa 117.   Webinaariin voit osallistua joko paikan päällä tai verkossa. Ilmoittautumisen jälkeen saat webinaarilinkin sähköpostiisi. Webinaaritilaisuudet ovat maksuttomia. Lisää tietoa webinaarisarjasta: https://www.aitomaaseutu.fi/media/VipuaViljelyyn_webinaarit2018.pdf   Ilmoittautumiset oheisen ilmoittautumislinkin kautta tai marianne.niinikoski@jamk.fi , 040 183 7085

Lue lisää »

Biotalouskampuspäivän Kiertotaloudesta luovasti liiketoimintaa -seminaari

15 syyskuun, 2018 @ 10:00 - 12:00

Kiertotaloudesta luovasti liiketoimintaa -seminaari järjestetään lauantaina 15.9.2018 klo 10-12 osana Tarvaalan Biotalouskampuspäivää (Tuumalantie 17, Saarijärvi).

Lue lisää »

Kokemuksia luomumansikan viljelystä – Vipua viljelyyn webinaari osa 2

27 syyskuun, 2018 @ 13:00 - 14:00
Ilmainen

Jaana Auer (JAMK) kertoo kokemuksiaan luomumansikan viljelystä. Jaana ja Tuomo Auerin tilalla on LuomuKS-hankkeen luomumansikan havaintopelto, jolla on mm. kokeiltu erilaisia katemateriaaleja, kastelun ja harsojen vaikutuksia sekä järjestetty hankkeen pellonpiennarpäiviä.   Luento järjestetään Saarijärvellä Biotalousinstituutissa (Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala), luokassa 118.   Webinaariin voit osallistua joko paikan päällä tai verkossa. Ilmoittautumisen jälkeen saat webinaarilinkin sähköpostiisi. Webinaaritilaisuudet ovat maksuttomia. Lisää tietoa webinaarisarjasta: https://www.aitomaaseutu.fi/media/VipuaViljelyyn_webinaarit2018.pdf   Ilmoittautumiset oheisen ilmoittautumislinkin kautta tai marianne.niinikoski@jamk.fi , 040 183 7085

Lue lisää »

marraskuu 2018

Sienijuurien merkitys viljelyssä – Vipua viljelyyn -webinaari osa 6

22 marraskuun, 2018 @ 13:00 - 14:00
Ilmainen

Kalle Hoppula (Luke) kertoo sienijuurien merkityksestä viljelyssä.   Luento järjestetään Saarijärvellä Biotalousinstituutissa (Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala), luokassa 118.   Webinaariin voit osallistua joko paikan päällä tai verkossa. Ilmoittautumisen jälkeen saat webinaarilinkin sähköpostiisi. Webinaaritilaisuudet ovat maksuttomia. Lisää tietoa webinaarisarjasta: https://www.aitomaaseutu.fi/media/VipuaViljelyyn_webinaarit2018.pdf   Ilmoittautumiset oheisen ilmoittautumislinkin kautta tai marianne.niinikoski@jamk.fi , 040 183 7085

Lue lisää »

tammikuu 2019

Emolehmien ruokinta -teemapäivä

16 tammikuun, 2019 @ 12:00 - 16:00
20€

LuomuKS -hanke järjestää kaksi syventävää emolehmätuotannon teemapäivää. Luennot sopivat sekä luomu- että tavanomaisessa tuotannossa oleville. Ohjelma: Urpu Tanner-Koopmans, ProAgria Etelä-Pohjanmaa & Maiju Pesonen, Lekkalan tila Emolehmien optimaalinen ruokinta tuotannon eri vaiheissa kivennäisruokinta luomussa rotaatiolaidunnus   Ilmoittautumiset 3.1.2019 mennessä marianne.niinikoski(at)jamk.fi tai 040 183 7085  

Lue lisää »

maaliskuu 2019

PERUTTU! Luomusiipikarjan ruokinta -teemapäivä

6 maaliskuun, 2019 @ 15:30 - 19:00
20€

Ohjelmassa: Luomusiipikarjan ruokinta Asiantuntijana luomusiipikarja-asiantuntija Ulla Holma   Ilmoittautumiset 22.2.2019 mennessä marianne.niinikoski(at)jamk.fi tai 040-183 7085

Lue lisää »

huhtikuu 2019

Luonnontuotealasta elinvoimaa -tapahtuma Saarijärvellä

15 huhtikuun, 2019 @ 12:00 - 16:00
Kerkkiä, kuva Tapio Nummi.

Luonnontuotealasta elinvoimaa -tapahtuma järjestetään JAMKin Biotalousinstituutissa Saarijärven Tarvaalassa maanantaina 15.4. klo 12-16. Ilmoittautumiset perjantaihin 12.4. mennessä.

Lue lisää »

Pämä-info: pienteurastamotoiminta

24 huhtikuun, 2019 @ 17:30 - 20:00
Ilmainen

Infotilaisuudessa esitellään pienteurastamo-, lihanleikkuutoimintaa ja lihan suoramyyntiä sekä näihin liittyviä vaatimuksia ja liiketoimintamalleja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Alustava ohjelma 17.30 Kahvit 18.00 -20.00 Asiantuntijoita ja keskustelua aiheesta Tilaisuus streamataan, joten sitä voi seurata myös etänä. Viitasaarelle on tulossa oma kokoontumispaikka, jossa streamia voi seurata (paikka varmistuu piakkoin). Ilmoittautumiset 18.4.2019 mennessä: hanna.kaihlajarvi(at)jamk.fi tai 040 563 5431 miisa.tavaststjerna(at)witas.fi tai 040 159 1449

Lue lisää »

toukokuu 2019

Pämä-info: Lammastalous

8 toukokuun, 2019 @ 17:30 - 20:00
Ilmainen

Infotilaisuudessa esitellään lammastaloutta liiketoimintamuotona eri näkökulmista (liha, villa, green care, maiseman hoito) lammastaloudesta kiinnostuneille. Alustava ohjelma: 17.30 Kahvit 18.00-20.00 Asiantuntijoita ja keskustelua aiheesta Tilaisuus streamataan, joten sitä voi seurata myös etänä. Viitasaarella on oma kokoontumispaikka Witaksen tiloissa, jossa streamia voi seurata. Ilmoittautumiset 3.5.2019 mennessä: hanna.kaihlajarvi(at)jamk.fi tai 040 563 5431 miisa.tavaststjerna(at)witas.fi tai 040 159 1449

Lue lisää »

syyskuu 2019

Yrittäjänä maaseudulla: verkostot, innovaatiot, markkinointi

5 syyskuun, 2019 @ 09:00 - 15:00

Ohjelma: Klo 9-9.45 - Tervetuloa Biotalousinstituuttiin / Tapani Sauranen - Hankkeista potkua yrittäjyyteen / Anna Aalto, Hanna Kaihlajärvi. Janne Salmi Klo 9.45-11.30: Vaihtoehtoiset työpajat - Työpaja 1: Biobord - yritysten vientikokeilujen mahdollistaja - Työpaja 2: Mobiilisovelluksella palveluntarjontaa maatilayrittäjille Klo 11.30-12.30 Lounas, ravintola Tähkä (omakustanteinen) Klo 12.30-15.00 Buustia markkinointiin maailman parhaille maaseudun tuotteille ja palveluille! työpajan inspiraattorina ja vetäjänä Mikko Kalliola, Aava&Bang - Kahvit työskentelyn lomassa Yrittäjänpäivä on osa Biotalouskampuksen tapahtumaviikkoa. Lisätietoa täältä: https://biotalouskampus.fi/biotalouskampuspaiva/ Yhteistyössä Päämäärätietoisesti uutta liiketoimintaa pohjoiseen Keski-Suomeen ja…

Lue lisää »

lokakuu 2019

PÄMÄ-info: Vesistöistä virtaa palveluliiketoimintaan

23 lokakuun, 2019 @ 17:30 - 20:00
Ilmainen

Paikka: Biotalousinstituutti, JAMK, Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala, Saarijärvi Ohjelma: 17.30 Kahvit 18.00-20.00 Asiantuntijoita ja keskustelua aiheesta Vesistömatkailun mahdollisuudet pohjoisessa Keski-Suomessa, Aija Hytönen, JAMK Kokemuksia vesistömatkailun tuottamisesta, Ari Toikkanen, Arin Retki- ja Seikkailupalvelu Esteetön vesistömatkailu ja yhteistyön merkitys vesistömatkailussa, Juha Happonen, Kalastusohjelmapalvelut Happonen Ky Infoa voi seurata myös etäyhteyden kautta, saat linkin ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiset 21.10.2019 mennessä: hanna.kaihlajarvi(at)jamk.fi tai 040 563 5431 miisa.tavaststjerna(at)witas.fi tai 040 159 1449

Lue lisää »

marraskuu 2019

Hyönteisiä? Kyllä! Hyönteisalan tulevaisuuteen -alueseminaari Saarijärvellä

20 marraskuun, 2019 @ 08:30 - 15:15

Hyönteisiä? Kyllä! Hyönteisalan tulevaisuuteen -alueseminaari järjestetään Biotalousinstituutissa Saarijärven Tarvaalassa 20.11.2019. Tervetuloa kuulemaan uusinta tietoa hyönteisalan monista mahdollisuuksista!

Lue lisää »

PÄMÄ-info: Hevosavusteiset hyvinvointipalvelut

20 marraskuun, 2019 @ 17:30 - 20:00
Ilmainen

Paikka: Biotalousinstituutti, JAMK, Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala, Saarijärvi Ohjelma: 17.30 Kahvit 18.00-20.00 Asiantuntijoita ja keskustelua aiheesta Hevosavusteisen liiketoiminnan kulmakivet ja kannattavuus, Kaisa Peuha, projektiasiantuntija,  JAMK Hevosavusteiset ohjelmapalvelut ostajan silmin, Katri Niskala, yksilövalmentaja, Nuorten Taidetyöpaja, Jyväskylä Ratsastusterapia, sidosryhmät ja palveluketjut, Hanna Anttila, ratsastus- ja fysioterapeutti Hevosavusteinen työnohjaus ja työyhteisökoulutus, Katri Lindström, Ruskan Riemut Infoa voi seurata myös etäyhteyden kautta, saat linkin ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiset 18.11.2019 mennessä: hanna.kaihlajarvi(at)jamk.fi tai 040 563 5431 miisa.tavaststjerna(at)witas.fi tai 040 159 1449

Lue lisää »

joulukuu 2019

LaTu- Ruokintapienryhmän aloitus Keski-Suomi

4 joulukuun, 2019 @ 12:00 - 16:00
30€

Pienryhmässä käydään läpi mm. ruokintasuunnitelman tulkintaa ja tekemistä, ruokinnan onnistumisen seurantaa, erilaisia ruokintajärjestelmiä, ruokinnan kustannuksia sekä kivennäis- ja hivenaineruokintaa. Osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa pienryhmien koulutussisältöön. Pienryhmät voivat sisältää myös tila- ja yritysvierailuja.   Keski-Suomen ruokintapienryhmän ohjelma ja alustava koulutussisältö:   4.12.2019 klo 12-16, Biotalousinstituutti, Saarijärvi (Tuumalantie 17) Säilörehuanalyysien ottaminen Ruokintajärjestelmät ja -strategiat ja niiden vertailu: osallistujien valinnat case-ratkaisuja muilta tiloilta, ruokinnan kustannukset ja työmäärä Uuhen ja karitsan ruokinnan perusteet, tavoitteet ja ongelmakohdat.   16.1.2020 - paikka ja aika tarkentuvat lähempänä…

Lue lisää »

tammikuu 2020

PÄMÄ-info: Monipuolinen Green Care

23 tammikuun @ 17:30 - 20:00
Ilmainen

Paikka: Biotalousinstituutti, JAMK, Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala, Saarijärvi Ohjelma: 17.30 Kahvit 18.00-20.00 Asiantuntijoita ja keskustelua aiheesta - Video: Hepokorven tilan Green Care -toiminta, Kaisa Eerola, Hepokorven tila - Monipuolinen Green Care - hoiva ja voima näkökulmilla, Taina Perkiö - Lillukkametsän luontopalvelut Alajärveltä, Aana Vainio - Hyvinvoinnin tuottaminen eläinten avulla, Maija Suutarinen, Hakamaan lammastila Infoa voi seurata myös etäyhteyden kautta, saat linkin ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiset 21.01.2020 mennessä: hanna.kaihlajarvi(at)jamk.fi tai 040 563 5431 miisa.tavaststjerna(at)witas.fi tai 040 159 1449

Lue lisää »

helmikuu 2020

PÄMÄ-info: Tietoa avomaan vihannesten viljelystä ja kumppanuusmaataloudesta

20 helmikuun @ 17:30 - 20:00
Ilmainen

Paikka: Biotalousinstituutti, JAMK, Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala, Saarijärvi Ohjelma: 17.30 Kahvit 18.00-20.00 Asiantuntijoita ja keskustelua aiheesta Video: Juurikkaan kumppanuusviljelmä Jyväskylässä, Vesa Kaakkuriniemi Video: Esittelyssä Kuukkajärven kasvimaa Uuraisilla, yrittäjä Ulla Heinonen Avomaavihannesten viljely elinkeinona, Marjo Marttinen, ProAgria Keski-Suomi Vihannesten tie pellolta pöytään, Annukka Toivanen, Farmery Oy Infoa voi seurata myös etäyhteyden kautta, saat linkin ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautumiset 18.2.2020 mennessä: hanna.kaihlajarvi(at)jamk.fi tai 040 563 5431 miisa.tavaststjerna(at)witas.fi tai 040 159 1449

Lue lisää »

maaliskuu 2020

PÄMÄ-info: Tunne asiakkaasi – vuorovaikutuksella uutta liiketoimintaa

19 maaliskuun @ 18:00 - 20:00
Ilmainen

Mitkä ovat vuorovaikutuksen tärkeimmät palaset, tule oppimaan sujuva vuorovaikutus, joka tuntuu sisällä ja näkyy ulospäin - parhaimmillaan kannattavana liiketoimintana. Ohjelma: 18.00-20.00 Asiantuntijoita ja keskustelua aiheesta - Päämäärätietoista vuorovaikutusta - Sanna Jämsén, Innostumo - Viestinnän vinkkilista maaseutuyrittäjille - toimittaja Riikka Pennanen, Yle Keski-Suomi - Erä- ja kalastusohjelmapalveluja, myös kansainvälisille ryhmille - Petri Korhonen, Erä's Pete Infoa voi seurata VAIN etäyhteyden kautta, saat linkin ilmoittautumalla. Ilmoittautumiset 18.3.2020 mennessä: hanna.kaihlajarvi(at)jamk.fi tai 040 563 5431 miisa.tavaststjerna(at)witas.fi tai 040 159 1449

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös