Luomuperuskurssi jatkuu

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, luonnonvara- ja ympäristöala Uuraistentie 240, Saarijärvi

Luomuperuskurssi jatkuu Paikka:     Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus, luonnonvara-ala,Uuraistentie 240, 43130 Tarvaala, Viispiippunen luokka 6.   Torstai 22.3. TALOUS- JA TUKIPÄIVÄ Eeva-Liisa Neuvonen Keski-Suomen Ely-keskus Luomutuotannon kannattavuus ja talousasiat tuki, lisähinta – kustannukset tuotteiden markkinointi Luonnonmukaisen tuotannon valvonta ja luomusopimusasiat Keski-Suomen ELY-keskus luonnonmukaisen tuotannon sitoumus, valvontajärjestelmä sitouuksen ja valvontaan hakemisen paperit Luomutarkastuskäynti, Luomuneuvonta mitä tarkastuksella tapahtuu? […]

Verkkokauppa-työpaja

Hotelli Jämsä Kauhkialantie 111, Jämsä, Keski-Suomi, Suomi

Mietitkö verkkokaupan perustamista? Sopisiko verkkokauppa sinun yrityksesi myyntikanavaksi? Ilmainen työpaja antaa kokonaiskuvan verkkokauppayrittäjyydestä. Luento-osuudessa asiantuntija kertoo esimerkiksi, mitä on otettava huomioon ennen verkkokaupan perustamista ja millaisia verkkokaupparatkaisuja on olemassa. Työpajaosuudessa kokeilemme käytännössä millaista on käyttää verkkokaupparatkaisua. HUOM! Tarvitset kokeilua varten mukaan oman läppärin! Työpajan asiantuntijana toimii Nina Lehtomäki Fulmoresta. Tervetuloa!

Vapaa pääsy

Tarinoita kivestä – Kivirakennelmat kulttuuriympäristössä

Marja- ja matkailutila Salvia Rantakyläntie 225, 19910 Luhanka, Keski-Suomi, Suomi

Tilaisuudessa julkaistaan ja esitellään Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hankkeen ”Kymmenen tarinaa kivestä” -julkaisu ja kuullaan puheenvuoroja erilaisista kivirakennelmista ja -rakentamisesta. Ohjelma 16.00 Kahvitarjoilu, tilaisuuden avaus ja KYNÄ-hankkeen esittäytyminen, Paula Salonen 16.15 Salvian tila esittäytyy 16.30 Kymmenen tarinaa kivestä julkaisu, Eeva Puustjärvi 17.00 Kivirankenteet muinaismuistoina, Kirsi Koskela 17.20 Vanhan kivinaventan rakentaminen uudelleen, Jarmo Hietanen, Ruohtulan tila 17.40 […]

Maissi säilörehuna, osa 3., Tarvaala Saarijärvi

JAMK

Maissi säilörehuna -teema jatkuu tarkemmalla tutustumisella lajikkeisiin. Paikkana on JAMK Biotalousinstituutti Saarijärvellä Tarvaalassa. Päivän on osallistujille ilmainen, lounas omakustanteinen. Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 16.3.2018 mennessä, susanna.lahnamaki-kivela@jamk.fi tai 040 725 6603.

Uusia tuulia maaseutuyrittäjyyteen

Biotalousinstituutti/ Teams-etäyhteys Tuumalantie 17, Tarvaala (Saarijärvi), Keski-Suomi, Suomi

Maatalouden tuotanto- ja työvoimarakenne ovat voimakkaassa muutoksessa. Kuinka markkinoida maatilojen työtä, tuotteita ja palveluja muuttuvassa toimintaympäristössä? Kuinka aluehallinnon uudistukset vaikuttavat lomitusjärjestelmään? Millainen vaihtoehto lomitusyrittäjyys on maaseudulla työllistymisessä? Tilaisuus on osallistujille maksuton ja avoin viljelijöille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita maatilojen yritystoiminnasta ja työllistymisestä maaseudulla. Tutustu päivän ohjelmaan. Tule mukaan kuulemaan hyviä asiantuntijoita ja tuulettamaan ajatuksia. […]

Luomulihan markkinointi ammattikeittiöille -koulutuspäivä

JAMK

Ammattikeittiöillä on pulaa luomulihasta. Miten yhteistyöhön ammattikeittiöiden kanssa? Koulutuspäivä on suunnattu luomulihantuottajille ja luomulihantuotantoa suunnitteleville. Koulutus on osa Luomulihan markkinointi ammattikeittiöille ja ravintoloille –pienryhmän toimintaa, mutta avoin myös muille asiasta kiinnostuneille. Pienryhmässä kääritään hihat, etsitään ammattikeittiöistä yhteyshenkilöt ja suunnitellaan miten yhteistyö toimisi parhaiten. Toimintaan mahtuu vielä mukaan.     Koulutuspäivän ohjelma: Arvoa tuottava markkinointi maataloudessa […]

10€

Lean Lihanautatilalla

Mitä on Lean? Miten voin hyötyä Leanin työkaluista? Ja mitä se tarkoittaa käytännössä lihanautatilalla? Miten ”Vähemmän on enemmän” –ajatus sopii tilallesi? Tervetuloa mukaan kiinnostavaan päivään Jyväskylän Korpilahdelle, jossa käydään läpi Leanin perusperiaatteita tilan kehittämisessä ja uutta systemaattista ajattelutapaa. Aamupäivällä Reetta Palva Työtehoseurasta kertoo Leanin hyödyistä kotieläintilalla ja iltapäivällä ollaan lihanautatilalla tarkastelemassa asioita "jokapäiväisen työn" äärellä. Katso tarkempi ohjelma tästä: […]

Infotilaisuus pakurista ja pakurin viljelystä

JAMK, Dynamo, Piippukatu 2, Jyväskylä Piippukatu 2, Jyväskylä, Suomi

Luonnosta lautaselle -hanke järjestää infotilaisuuden pakurista ja pakurin viljelystä.

Vapaa pääsy

Nahjuksen keskusteluillat 2018, osa 2

Kalmarin Nahjuksen kylätalo Nahjuksenraitti 12, Saarijärvi, Keski-Suomi, Suomi

Nahjuksen kylätalolla (Nahjuksenraitti 12, Saarijärvi) järjestetään keväällä 2018 keskusteluiltojen sarja. Juttelemme asiantuntija-alustusten virittämänä ajankohtaisista asioista herätellen pohdintoja maaseudun, maakunnan ja Suomen tilasta. Keskiviikkona 28.3. keskustelua virittää Keski-Suomen Ely-keskuksen johtaja Pasi Patrikainen. Torstaina 12.4.2018 on vuorossa valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki. Keskusteluillat, kevät 2018 osa 1: 21.2., alustajana JAMK Biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen osa 2: 28.3. alustajana […]

Ravinteiden kierto – Lannoitusta kierrätysravinteilla -seminaariopintomatka

Työväenmuseo Werstas Väinö Linnan aukio 8, Tampere, Suomi

Mitkä ovat kierrätyslannoitteiden mahdollisuudet luomussa? Kannattaako luomussa satsata ostolannoitteisiin? Entä millaiset ovat luomuerikoiskasvituotannon mahdollisuudet? Lähde mukaan hakemaan vinkkejä satotason kasvattamiseen ja tuotannon kannattavuuden parantamiseen! Seminaariopintomatka Tampereelle sisältää kaksi seminaaria: * Ravinteiden kierto – Lannoitusta kierrätysravinteilla (klo 9-14) * Lisää kannattavuutta luomuerikoiskasvien tuotantoon (klo 14-16) Katso tarkemmat tiedot: https://www.aitomaaseutu.fi/media/Esite_Opintomatka_ravinteiden_kierto-seminaari.pdf Sitovat ilmoittautumiset perjantaihin 23.3.2018 mennessä: marianne.niinikoski(at)jamk.fi tai […]

25€
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös