Ajankohtaista

Käsintehty ruoka -kilpailu 2018 avattu – osallistu!

Kolmatta kertaa järjestettävä Käsintehty ruoka -kilpailu julistetaan avatuksi tänään 9.7.2018.

Kilpailu käydään suomalaisista raaka-aineista (pääosin, ei koske esim. mausteita) valmistettujen elintarvikkeiden kesken ja se on avoin kaikille suomalaisille toimijoille. Edellytyksenä kilpailuun osallistumiselle on tuotannon käsityömäisyys ja pienimuotoisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotteita, joita valmistavat mikro- ja pk-elintarvikeyritykset ja joiden raaka-aineiden alkuperä on tunnistettavissa.

Kilpailuun ilmoitetut tuotteet arvioidaan ja tulokset julkistetaan Wemmi – Ween maan wiljaa -tapahtumassa Jyväskylässä 22.9.2018.

Kilpailussa valitaan kolme parasta käsintehtyä elintarviketta. Raadilla on myös mahdollisuus nimetä kunniamaininnan saaja jostakin erityisestä ansiosta tuotekehityksessä, innovatiivisuudessa tai pakkauksessa.

Voittajan ja kaksi muuta palkittavaa tuotetta valitsee viisihenkinen raati, jonka kokoonpano julkistetaan syyskuun alussa.

Palkittavien tuotteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota tuotteen laatuominaisuuksiin, kuten makuun, ulkonäköön, tuoksuun, väriin, rakenteeseen ja koostumukseen. Tärkeimpänä näistä painotetaan makua. Lisäksi arvioidaan myyntipakkausta, tuotteen tarinaa, mahdollista tuotteeseen liitettyä reseptiikkaa, innovatiivisuutta ja sovellettavuutta. Myös tuotteen mahdollinen käytettävyys ammattikeittiöissä voi soveltuvin osin tuoda lisäpisteitä.

Yrittäjä, hyödynnä tämä loistava tilaisuus sparraukseen ja palautteeseen elintarvikkeestasi/tuotteestasi. 

Käsintehty ruoka -kilpailun 2018 materiaalit

Käsintehty ruoka -kilpailun juliste
Käsintehty ruoka -kilpailukutsu
Käsintehty ruoka -kilpailun säännöt
Käsintehty ruoka -kilpailuun ilmoittautuminen

Lisätietoja (ja ilmoittautumiset)

Piia Kykkänen, piia.kykkanen@jamk.fi , p. 040 571 5286
25.7.2018 jälkeen myös Toni Laajalahti, toni.laajalahti@jamk.fi, p. 040 5514 503

Logot ELY-keskus, Keski-Suomen Keittiömestarit, JAMK, ProAgria Keski-Suomi, Wemmi ja EU

Biotalouskampuspäivä tulee taas 15.9.

Jo perinteeksi muodostuneissa Biotalouskampuksen avoimissa ovissa yleisöllä on mahdollisuus tulla tutustumaan Biotalouskampuksen toimintaan koko perheen voimin. Ohjelmaa, koettavaa ja nähtävää on päivän aikana tarjolla runsain mitoin!

15.9. klo 10 – 16 järjestettävien avoimien ovien lisäksi koko viikon 37 ajan järjestämme biotalouteen liittyviä seminaareja ja ohjelmaa mm. hyönteiskasvatukseen, luomutuotantoon ja biokaasuun liittyen. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille aiheista kiinnostuneille.

Ohjelmaa, näkemistä ja kokemista runsain mitoin tarjolla kaiken ikäisille

  • Syystori, josta voit ostaa kotiin viemisiä
  • Työnäytöksiä
  • Kotieläinpiha
  • Hyönteiskasvatusta ja hyönteismaistiaisia
  • Uutta teknologiaa; testaa metsäkonesimulaattoria ja VR/AR -laseja
  • Yritykset esittäytyvät: palvelut metsänomistajille, metsä- ja maatalouskoneita, biolämmityslaitteita, haketusta
  • Keski-Suomen kylät esittäytyvät
  • Kahviloita ja ruokailumahdollisuuksia

Viime vuonna tapahtumassa vieraili yli 3 000 kävijää – Tervetuloa tänäkin vuonna mukaan Biotalouskampuksen tunnelmaan!

Osoite: Biotalouskampus, Tuumalantie 17 & Uuraistentie 240, 43130 Tarvaala, Saarijärvi

Lue lisää viikon tapahtumista ja avoimien ovien tarjoamista mahdollisuuksista

Ilmoittaudu Grüne Woche 2019 -messuille näytteilleasettajaksi

Maailman suurimmat ruoka-alan Internationale Grüne Woche (IGW) -kuluttajamessut järjestetään Berliinissä 18.1.-27.1.2019. Tutustu näytteilleasettajan menekinedistämis- ja myyntimahdollisuuksiin oheisesta tietopaketista.

Messut sopivat Saksaan elintarvikevientiä tekeville tai suunnitteleville yrityksille ja matkailupalveluita myyville yrityksille.

Nyt on ainutkertainen tilaisuus tuotteidenne ja palveluidenne myyntiin, markkinointiin ja vienninedistämiseen messuilla, koska Suomi on messujen pääkumppanimaa. Elämyksellisyys, kansallispuvut, työnäytökset, tuotteiden runsas ja herkullinen esillepano herättävät messuvieraiden kiinnostuksen. Messuille voivat osallistua myös pienet yritykset.

Teemme tämän yhdessä ja yhteistyöllä MTK:n sekä ProAgrian kanssa! Keski-Suomen, Pirkanmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen matkailun mikroyritykset sekä elintarvikealan pienyritykset voivat hakea yritysryhmänä kehittämisrahaa messuille valmistautumiseen sekä osallistumiseen. Tutustu tietopaketin lisäksi myös rahoitusta varten täytettävään yritystietolomakkeen kysymyksiin (hakemusvaiheessa projektisuunnitelma- ja rahoitusosuudet esitäytämme lomakkeisiin, kun osallistuvat yritykset ovat tiedossamme).

Lisää saa kysyä ja ilmoita kiinnostuksestasi tai osallistumisestasi!
Suvi-Tuulia Leinonen
suvi-tuulia.leinonen@jamk.fi
p. 040 669 0645
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätietoja:
www.mtk.fi/igw2019 ja www.gruenewoche.de/en 

Vientivalmiuksien kehittäminen Saksan markkinoille – IGW2019

Välitä viljelijästä -treffit järjestettiin Äänekoskella 14.3.2018 – Tutustu materiaaleihin

Välitä viljelijästä -treffit järjestettiin Kartano Kievarissa Äänekoskella 14.3.2018. Ohesta löydät päivän materiaalit.

Esitykset
Tilaisuuden ohjelma
Päivän avaus / Välitä viljelijästä -projektityöntekijä Eila Eerola
Kuinka ottaa rakentavasti puheeksi vaikeita asioita? / psykoterapeutti Jorma Mönkkönen
Varhaisen välittämisen mahdollisuudet ja rajat yksityisyydensuojan ja salassapitovelvollisuuden näkökulmasta / varatuomari Lauri Pakka, Lakitoimisto Lakivakka
Neuvo 2020 -palvelut viljelijän tukena haastavassa taloustilanteessa / asiantuntija Eeva-Liisa Neuvonen, ProAgria Keski-Suomi
Yksissä -hanke viljelijän tukena / psykoterapeutti, projektipäällikkö Riitta Ala-Luhtala
Toivo-tiedonvälityshanke viljelijän tukena / projektipäällikkö Pertti Ruuska, MTK-Keski-Suomi

Muistio ja koonti työpajasta
Välitä viljelijästä -treffit Äänekoski 14.3.2018 muistio

Kuvat
Kuvia tilaisuudesta ja työpajan posterit

Videot
Koostevideoita tilaisuuden esityksistä

LuomuKS-hankkeen ajankohtaisia tapahtumia kesällä 2018

Pellonpiennarpäivät:
*18.6. järjestetään Uuraisilla luomunurmiaiheinen pellonpiennarpäivä, jossa mennään pintaa syvemmälle luomunurmenviljelyssä. Päivän hinta 20 € (LuomuKSin pienryhmiin aiemmin osallistuneille ilmainen). Ilmoittautumiset 13.6. mennessä: marianne.niinikoski@jamk.fi tai 040 183 7085.
*11.7. tavataan tuttuja pellonpientareella Saarijärvellä ja kuullaan asiantuntijoiden tietoiskuja ja viljelijöiden kokemuksia mm. maan hoidosta, rikkakasvien torjunnasta ja yhteistyökuvioista. Mukana menossa Keski-Suomen Luomuyhdistys, Luomuliitto ja paikalliset maatalouskaupat. Tilaisuuden hinta 20 €. Tapahtuman jälkeen Keski-Suomen luomuyhdistyksen saunailta Roppilaxilla (yhdistyksen jäsenille ilmainen, muut 20€). Ilmoittautumiset 29.6. mennessä: riitta.perainen@proagria.fi, 043 827 3432.
*Luomumansikan havaintopellon pellonpiennarpäivät Multialla jatkuvat. Ensimmäinen päivä on 13.6. ja toinen 15.8. Hinta 20 €. Ilmoittautumiset: riitta.perainen@proagria.fi, 043 827 3432

Opintomatkat:
*Vihannes- ja perunanviljelijöiden opintomatka Kangasniemelle 5.6. Retken hinta 25 €. Ilmoittautumiset: riitta.perainen@proagria.fi, puh. 043 827 3432.
*Suunnitteilla opintomatka Pohjanmaan peltopäivään 26.7. yhdessä Meka-hankkeen kanssa, seuraa ilmoittelua! Tiedustelut: marianne.niinikoski@jamk.fi, 040 183 7085.
*Lisäksi tulossa opintomatka Juuso Joonan isännöimälle Tyynelän tilalle heinä-elokuussa, seuraa ilmoittelua! Tiedustelut: marianne.niinikoski@jamk.fi, 040 183 7085.

Kaikkiin LuomuKS-hankkeen tapahtumiin ovat tervetulleita sekä luomuviljelijät että kaikki luomuviljelystä ja luomuviljelyn hyvistä menetelmistä kiinnostuneet.

Lisätietoa tapahtumista: www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/luomuks ja www.facebook.com/luomuks/

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös