Ajankohtaista

Opintomatka Sonnihuutokauppaan Pieksämäelle 26.4.2018

Meka-hanke järjestää opintomatkan A-Tuottajien Siitossonnihuutokauppaan Vivili ja Aarne Ylösen tilalle Pieksämäelle 26.4.2018.  Tervetuloa mukaan!

Myytävien sonnien listat löytyy tästä.

Katso päivän aikataulu ja info: Sonnihuutokauppa 2018.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 12.4.2018 mennessä: Anne-Mari Malvisto, 040 643 2946 tai anne-mari.malvisto(at)jamk.fi

Keski-Suomen ruokaketjun tulevaisuus -työpajan 20.2.2018 materiaalit on julkaistu

ENNAKOINNILLA MENESTYSTÄ – Keski-Suomen ruokaketjun tulevaisuus -työpaja järjestettiin Jyväskylässä JAMKin pääkampuksella tiistaina 20.2.2018. Ohesta löydät päivän materiaalit.

Esitykset:
Tilaisuuden avaus, Tuija Sinisalo, liikelaitosjohtaja, Kylän Kattaus
Suomi-ruokaa myös vuonna 2030, Heidi Valtari, kehittämispäällikkö, Lähiruokakoordinaatio, Turun yliopiston Brahea-keskus
Maakuntaohjelma ja ruoka, Hannu Koponen, kehittämispäällikkö, Keski-Suomen liitto
Pellolta pöytään – sanoista tekoihin, Ulla Mehto-Hämäläinen, maaseutuyksikön päällikkö, Keski-Suomen ELY-keskus
Paikallisen ruoan tulevaisuuskuvat, Tuomas Kuhmonen, tutkimusjohtaja, Turun yliopisto

Työpajan tulokset:
Keski-Suomen ruokaketjun tulevaisuus 2050 -yhteenveto

Kuvat:
Kuvia tilaisuudesta

Videot:
Koostevideo päivän annista
Talk show

Ajankohtaista LuomuKS-hankkeessa – Lähde kehittämään yhdessä keskisuomalaisia luomuarvoketjuja!

Tähän mennessä LuomuKS-hankkeen tilaisuuksiin on osallistunut yli 130 ihmistä ja koulutustunteja on kerääntynyt yhteensä melkein 1700. Uusimpina ryhminä syksyllä alkoivat luomunaudanlihantuotanto, luomusiipikarjantuotanto, luomuviljatuotannon ja luomunurmituotannon pienryhmät. Luomuvihannes ja –perunaryhmä jatkui tammikuussa. Hankkeen osallistujien toiveita kuunneltiin ja järjestimme helmikuussa kaksipäiväisen luomulihan reseptiikkakurssin, jossa osallistujat pääsivät miettimään ja testaamaan erilaisia reseptejä, joita voivat sitten jakaa omille asiakkailleen. Herkullista ja maistuvaa! Toiveita uusista pienryhmistä otetaan vastaan – suunnitteilla on mm. luomuöljykasvit- ja luomupalkoviljaryhmät.

Pienryhmissä haetaan osallistujien toiveiden mukaan parhaat asiantuntijat jakamaan tietoa ajankohtaisista aiheista sekä tietenkin osallistujat jakavat kokemuksia ja osaamisiaan ryhmäläisille. Pienryhmien ensimmäisissä kokoontumisissa vasta sovitaan tarkemmin käsiteltävät aiheet, jos toki pienryhmän vetäjillä on jonkinlaista runkoa jo suunniteltuna. Tämän talven aikana olemme kokeilleet niin etäosallistumismahdollisuuksia kuin ilta-aikaan pidettyjä ryhmiä ja koulutuksia. Kannattaa kysyä erilaisia toteutusmahdollisuuksia.

Lähde kehittämään yhdessä keskisuomalaisia luomuarvoketjuja! LuomuKS -hanke kouluttaa ja sparraa luomutuottajia tuotekehityksessä, markkinoiden luomisessa, markkinaviestinnässä (esim. somen hyödyntäminen markkinoinnissa, REKO-renkaat), verkostojen rakentamisessa, logistiikan ja pakkausten suunnittelussa, tuotteen hinnoittelussa ja kannattavan liiketoiminnan synnyttämisessä. Ensimmäinen Luomulihan markkinointiryhmä starttaa 21.2. ja toinen Luomuviljan tie markkinoille 5.3. Kummassakin ryhmässä seuraavat kokoontumiset sovitaan ryhmälaisten aikatauluihin sopiviksi.

Tulossa myös mm. 3.4. Luomutreffit – luomuviljelyn ajankohtaistietoa ja viikolla 15 tai 17 kahden päivän opintomatka Etelä-Suomen luomutiloille.

Lue lisää LuomuKS-hankkeen toiminnasta ja ajankohtaisista asioista hankesivulta ja uunituoreesta blogista.

Hyödynnä suomalainen elintarvikelainsäädäntö -Eviran aluetilaisuuden 25.1.2018 materiaalit on julkaistu

Hyödynnä suomalainen elintarvikelainsäädäntö – laadulla menestyvää liiketoimintaa -Eviran aluetilaisuus järjestettiin Jyväskylässä 25.1.2018. Tilaisuus oli hyödyllinen ja kiinnostava – osallistujia oli kaikkiaan 30. Ohesta löydät päivän esitykset:

MKNn palvelut, Mirja Pummila, Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset
Keski-Suomen ruokaketjun kehittäminen yhteistyössä, Leena Pölkki, JAMK
Maatilan tuotteiden jalostaminen ja myynti, Kaisa Kukkonen, Evira
Lihalaitoksen perustaminen, Marjo Ruusunen, Evira

Tilaisuuden tallenne julkaistaan piakkoin.

Tapahtuman järjestivät Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Kuluttajaliitto, Ruokatieto Yhdistys ry, Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -yhteistyöhanke (KEKO). Hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Tilaisuus oli osa AJANKOHTAISTA RUOKA-ALALLA -koulutuskiertuetta 2018. Koulutuskiertueeseen on saatu avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Navettarastit 12-13.4.2018

Navettarastien teemana on tänä vuonna kustannusten hallinta, työhyvinvointi ja eläinten terveys investoivalla tilalla. Ensimmäisenä päivänä pääset vierailemaan investoineilla, tehokkailla tiloilla Ylä-Karjalssa ja Pohjois-Savossa. Toisena päivänä on innostava seminaari Break Sokos Hotel Bombassa.

Katso tarkempi ohjelma tästä Navettarastit 2018.

Tapahtuman järjestäjinä ovat Itä-ja Keski-Suomen maitoalan koulutus- ja kehittämishankkeet

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös