Ajankohtaista

Tervetuloa Keski-Suomen Maaseutugaalaan 2017!

Keski-Suomen Maaseutugaala 2017 järjestetään Kylpylähotelli Summassaaressa Saarijärvellä perjantaina 8.9.2017 klo 17.30 alkaen.

Maaseutugaala saattaa maaseudun toimijat – karjatilalliset ja viljelijät sekä alueen muut toimijat ja asukkaat – yhdessä juhlistamaan arvokasta maaseutuamme ja verkostoitumaan. Gaala on osa Yhdessä – Suomi100 -ohjelmaa.

Juhlan järjestämiseen osallistuu useita yhteistyötahoja, mikä mahdollistaa 25 € osallistumismaksulla tutustumisen maaseutuhankkeisiin ja yhteistyökumppaneihin, klo 19.00 alkavan illan ohjelman sekä juhlaruokailun noutopöydästä ruokajuomineen.

Juhlapäivällinen jälkiruokineen on koottu paikallisten tuottajien ja yritysten raaka-aineista ja tuotteista. Lähiruokaa pelloilta, metsistä ja järvistä – leipää, juureksia, vihanneksia, yrttejä, kalaa, lihaa ja marjoja.

SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGBOhjelmassa puheita ja laulua, maatalouden parhaiden käytänteiden ja maistuvimman maaseutuyrityksen palkitsemisia sekä Keski-Suomen Vuoden kylän julkistaminen. Illan päätteeksi tanssit Tommi Soidinmäen ja Vastakaiku-orkesterin tahdittamana.

Hengähdä siis hetki ja tule mukaan maaseutujuhlaan!

Huomio hanketoimijat! Maaseutugaalan yhteydessä maaseudun kehittämishankkeilla on mahdollisuus tulla esittäytymään ja kertomaan toiminnastaan. Toimithan ripeästi maksuttoman esittelypaikan varmistamiseksi, paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittautumiset ja esittelypaikkojen varaamiset 18.8. mennessä Keski-Suomen Maaseutugaalan sivustolla. Lisätietoja Maaseutugaalasta antaa Virpi Ruotsalainen p. 040 157 9683, virpi.ruotsalainen@jamk.fi.

Tapaamisiin Keski-Suomen Maaseutugaalassa!

Keski-Suomen Maaseutugaala 2017 yhteistyökumppanit

Lypsikit Livenä 2017, Kuopio

Viking Genetics järjestää Pohjois-Savossa Lypsikit Livenä -tapahtuman. MEKA -hanke järjestää tapahtumaan jälleen opintomatkan. Ttervetuloa mukaan matkaan näkemään erilaisia karjoja! Yöpyminen on Kuopiossa Sokos Hotelli Puijonsarvessa ja illalla on mahdollisuus osallistua omakustanteisesti iltajuhlaan Peräniemen kasinolla (1,5 km hotellista).

Reitti lähtee Muuramesta ja kulkee Jyväskylän sekä Hirvaskankaan kautta Pohjois-Savoon. Keski-Suomen pohjoisosista pääsee mukaan liityntäkuljetuksella, joka sovitaan ilmoittautuneiden mukaan.

Lue lisää matkan esitteestä: Lypsikit livenä 2017 Kuopio

Matkan hinta on 80 €/hlö (sis. alv 0%) ja se laskutetaan jälkikäteen.

Huom! Muutama paikka vielä vapaana reissuun. Ilmoittautumiset torstaina 10.8.2017 mennessä: Susanna Lahnamäki, susanna.lahnamaki-kivela(at)jamk.fi, puh 040 725 6603 tai Anne-Mari Malvisto, anne-mari.malvisto(at)jamk.fi, puh. 040 6432946

Käsintehty ruoka -kilpailu 2017 avattu – osallistu!

Toista kertaa järjestettävä Käsintehty ruoka -kilpailu julistetaan avatuksi tänään 28.6.2017.

Kilpailu käydään suomalaisista raaka-aineista (pääosin, ei koske esim. mausteita) valmistettujen elintarvikkeiden kesken ja se on avoin kaikille suomalaisille toimijoille. Edellytyksenä kilpailuun osallistumiselle on tuotannon käsityömäisyys ja pienimuotoisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotteita, joita valmistavat mikro- ja pk-elintarvikeyritykset ja joiden raaka-aineiden alkuperä on tunnistettavissa.

Kilpailuun ilmoitetut tuotteet arvioidaan ja tulokset julkistetaan Wemmi – Ween maan wiljaa -tapahtumassa Jyväskylässä 16.9.2017.

Kilpailussa valitaan kolme parasta käsintehtyä elintarviketta. Raadilla on myös mahdollisuus nimetä kunniamaininnan saaja jostakin erityisestä ansiosta tuotekehityksessä, innovatiivisuudessa tai pakkauksessa.

Voittajan ja kaksi muuta palkittavaa tuotetta valitsee kuusihenkinen raati, jonka kokoonpano julkistetaan syyskuun alussa.

Palkittavien tuotteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota tuotteen laatuominaisuuksiin, kuten makuun, ulkonäköön, tuoksuun, väriin, rakenteeseen ja koostumukseen. Tärkeimpänä näistä painotetaan makua. Lisäksi arvioidaan myyntipakkausta, tuotteen tarinaa, mahdollista tuotteeseen liitettyä reseptiikkaa, innovatiivisuutta ja sovellettavuutta. Myös tuotteen mahdollinen käytettävyys ammattikeittiöissä voi soveltuvin osin tuoda lisäpisteitä.

Yrittäjä, hyödynnä tämä loistava tilaisuus sparraukseen ja palautteeseen elintarvikkeestasi/tuotteestasi. Muistathan myös Artesaaniruuan SM-kilpailut Raaseporissa lokakuussa, jonne myös Käsintehty ruoka -kilpailu osaltaan lisää eväitä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Leena Pölkki, leena.polkki@jamk.fi , p. 050 4011 894
Toni Laajalahti, toni.laajalahti@jamk.fi, p. 040 5514 503

Logot ELY-keskus, Keski-Suomen Keittiömestarit, JAMK, ProAgria Keski-Suomi, Wemmi ja EU

Maatalouden parhaat käytännöt kilpailu: Äänestys käynnissä!

Monilla maatalousyrittäjillä on käytössään hyviä työtä helpottavia käytänteitä, joita ei ole tullut koskaan jaetuksi muille. Maatalouden parhaat käytännöt -kilpailulla etsittiin helpotusta yrittäjän arkeen.

Kilpailuun osallistuneiden ehdotukset on nyt koottu yhteen. Määräaikaan mennessä ehdotuksia jätettiin kaikkiaan 37 kpl.

Nyt on Sinun aikasi vaikuttaa ja äänestää parasta ideaa kilpailusarjoittain. Äänestys päättyy 4.9. Yhteystietonsa jättäneiden arvotaan tuotepalkinto.

Tutustu ehdotuksiin ja äänestä suosikkiasi neljässä eri kategoriassa!

 

Nurmi2017 Härmässä 3.8.2017

Perinteeksi muodostunut nurmireissu järjestetään tänäkin vuonna… Tervetuloa mukaan Nurmi2017 tapahtumaan Härmään 3.8.2017.

Uudistetussa tapahtumassa on tavoiteena kertoa konkreettisesti, miten nurmista pystytään ottamaan kannattavuusloikka. Esillä laajasti myös uusia lannoitus- ja lajikeratkaisuja. Työkonenäytöksissä paikalla viimeisimmät teknologiset ratkaisut.

Lisää tietoa tapahtumasta tästä.

Opintomatkan kyydin hinta on 20 €/hlö. Nurmipienryhmäläisille matka sisältyy pienryhmän osallistumismaksuun. Ilmoittautumiset 24.7.2017 mennessä anne-mari.malvisto(at)jamk.fi  tai 040 643 2946. Matkaan pääsee mukaan Jvyäskylästä, Hirvaskankaalta, Saarijärveltä, Karstulasta ja Kyyjärveltä. Reissun aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Opintomatkan järjestää Menestyvä keskisuomalainen nautakarjatila -hanke (MEKA).

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös