REKO-lähiruokapiirit

REKO on lähiruoan myynti- ja jakelumalli ja lyhenne tulee sanoista Rejäl konsumtion – Reilua kuluttamista. REKO -piirit, joita myös -renkaiksi kutsutaan, ovat kuluttajalle mahdollisuus ostaa lähellä tuotettuja ja valmistettuja  elintarvikkeita suoraan alkutuottajalta tai -valmistajalta. Tuottaja esittelee valikoimaansa suljetussa Facebook -ryhmässä, jonka kautta kuluttaja tilaa haluamansa tuotteet. Vaihdanta tapahtuu piirin ennakkoon sopimana ajankohtana sovitussa paikassa.

REKO-tuotteita: juureksia, lihaa, leivonnaisia ja säilykkeitä
Kuva: Leena Pölkki

REKO -toiminnan keskeisimmät periaatteet ovat:

  • Ei jälleenmyyntiä
  • Mahdollisimman läheltä
  • Eettistä tuotantoa – mielellään luomua
  • Avointa ja läpinäkyvää – tuotannosta on velvollisuus kertoa

Lue lisää REKO -toiminnasta.

Keski-Suomessa toimivat seuraavat REKO-piirit:

REKO Jyväskylän seutu

REKO Hartola-Joutsa-Luhanka

REKO Jämsän seutu

REKO Pihtipudas -Viitasaari -Kinnula

REKO Muurame

REKO Karstula-Pylkönmäki

Muita ruokapiirejä:

Jyväskylän opiskelijoiden luomupiiri

Lähiruoka Kannonkoski-Saarijärvi-Karstula-Kyyjärvi-Kivijärvi

Lähiruokaa Konnevesi

Valtakunnallisia REKO-piirejä:

Luomulaakso

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös