Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä on aitomaaseutu.fi-sivuston saavutettavuusseloste. Seloste on päivitetty 22.9.2020. Verkkosivusto on itsearvioitu verkkotyökaluja hyödyntäen (mm. Chrome Lighthouse).

Aitomaaseutu.fi-sivusto on julkaistu kesäkuussa 2016 ja verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 -kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 mennessä.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Verkkosivusto www.aitomaaseutu.fi täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

 • Visuaalisuus: Sivuston fonteissa (mm. leipäteksti) ei ole riittävä kontrasti suhteessa taustaväriin.
 • Otsikkorakenne: Sivustolla on käytetty jonkin verran otsikoita (H1-H6) siten, että ne eivät noudata semanttista järjestystä.
 • Lomakkeet: Sivustolla on joitakin vanhentuneita lomakkeita, jotka eivät ole saavutettavia.
 • Kuvat: Sivustolla on kuvia, joissa ei ole vaadittavaa alt-selitettä.
 • Linkit: Sivustolla on linkkejä, joissa ei ole kuvaavaa tekstiä.
 • Pdf-tiedostot: Sivustolla on pdf-tiedostoja, joiden osalta saavutettavuusvaatimukset eivät täyty.
  Lain vaatimusten piirissä ovat ne tiedostot, jotka on julkaistu verkossa 23.9.2018 tai sen jälkeen. Vanhoja, ennen 23.9.2018 verkossa julkaistuja tiedostoja ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi paitsi jos niitä tarvitaan keskeneräisen asian hoitamiseen tai jos ne ovat asioinnin hoitamiseksi oleellisia.
 • Videot: Sivustolla on paljon ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, joissa ei ole tekstitystä tai äänivastinetta. Pyrimme kuitenkin huolehtimaan siitä, että määräajan jälkeen julkaistut videot täyttävät saavutettavuusvaatimukset.
  Verkkosivuilla julkaistujen videoiden ja äänilähetysten pitää noudattaa saavutettavuusvaatimuksia 23.9.2020 alkaen. Vanhoja ei-saavutettavia videoita ei tarvitse poistaa siirtymäajan jälkeen verkkosivuilta eikä niitä tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro saavutettavuuspuutteesta meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia aitomaaseutu.fi-sivuston saavutettavuuteen liittyen sähköpostitse osoitteeseen viivi.kaartinen(at)jamk.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös