Suoramyyntipaikat

Monilta paikkakunnilta löytyy  alueellisten tuottajien tai valmistajien yhdessä toteuttamia tai osuuskunta -tyyppisiä suoramyyntipisteitä, joista kuluttajana voit hankkia keskitetysti lähiruokaa ja muita alueella tuotettuja tai valmistettuja tuotteita, kuten käsitöitä. Myös jotkin maatilat ylläpitävät omia tilamyymälöitään. Kolmantena vaihtoehtona lähiruoan hankintapaikkana ovat yritysten omat verkkokaupat.

Tietoa hankintapaikoista saat myös Keski-Suomen ruokakartasta, johon on kerätty esimerkinomaisesti keskisuomalaisia elintarvikkeiden tuottajia tuotteittain ryhmiteltynä. Klikkaamalla kartassa esitettyjen toimijoiden nimiä, pääset tutustumaan heidän omiin verkko- tai SoMe-sivuihinsa.

Keski-Suomessa palvelevat ainakin seuraavat

suoramyyntipisteet:

LähiKontti -suoramyyntipiste Karstulassa
Kuva: Virpi Ruotsalainen

tilamyymälät:

verkkokaupat:

Enni Huotari Keski-Suomen liitosta on koonnut Viisi vinkkiä aloittelevalle lähiruoan kuluttajalle -artikkelin, kertoen kuinka pääset lähiruoan hankinnassa alkuun.

Monien kotien ruokapöytään ja varsinkin pääsiäiseen kuuluvat lammasruoat. Lampaanlihaa Keski-Suomessa vuonna 2019 tuotti  44 tilaa. Lampaanlihaa voit hankkia suoramyyntipisteiden ja kauppojen lisäksi suoraan useilta tuottajilta.  Kurkkaa lista lammastuottajista. Ota yhteyttä sopivaan tuottajaan ja sovi tuotteen hankinnasta. Näin saat tuotteen ilman pitkiä käsittelyketjuja ja välikäsiä!

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös