Suoramyyntipaikat Keski-Suomessa

Tältä sivulta löydät suoramyyntipaikat Keski-Suomessa. Monilta paikkakunnilta löytyy alueellisten tuottajien tai valmistajien yhdessä toteuttamia tai osuuskunta-tyyppisiä suoramyyntipisteitä, joista kuluttajana voit hankkia keskitetysti lähiruokaa ja muita alueella tuotettuja tai valmistettuja tuotteita, kuten käsitöitä. Myös jotkin maatilat ylläpitävät omia tilamyymälöitään. Kolmantena vaihtoehtona lähiruoan hankintapaikkana ovat yritysten omat verkkokaupat.

Suoramyyntipaikat Keski-Suomessa -sivun lisäksi tietoa hankintapaikoista saat myös Keski-Suomen ruokakartasta (pdf-tiedosto avautuu uuteen välilehteen), johon on kerätty esimerkinomaisesti keskisuomalaisia elintarvikkeiden tuottajia ryhmiteltynä tuotteittain. Klikkaamalla kartassa esitettyjen toimijoiden nimiä, pääset tutustumaan heidän omiin verkko- tai somesivuihinsa.

Keski-Suomessa palvelevat ainakin seuraavat

suoramyyntipisteet:

Keski-Suomessa sijaitseva lähiruoan suoramyyntipiste, jossa paikallisia tuotteita hyllyllä
LähiKontti-suoramyyntipiste Karstulassa
Kuva: Virpi Ruotsalainen

tilamyymälät:

verkkokaupat:

Enni Huotari Keski-Suomen liitosta on koonnut Viisi vinkkiä aloittelevalle lähiruoan kuluttajalle -artikkelin, kertoen kuinka pääset lähiruoan hankinnassa alkuun.

Monien kotien ruokapöytään ja varsinkin pääsiäiseen kuuluvat lammasruoat. Lampaanlihaa Keski-Suomessa vuonna 2019 tuotti  44 tilaa. Lampaanlihaa voit hankkia suoramyyntipisteiden ja kauppojen lisäksi suoraan useilta tuottajilta.  Kurkkaa lista lammastuottajista. Ota yhteyttä sopivaan tuottajaan ja sovi tuotteen hankinnasta. Näin saat tuotteen ilman pitkiä käsittelyketjuja ja välikäsiä!

Jos kaipaat ideoita ja vinkkejä siihen, mitä paikallisista tuotteista voisi varmistaa, suuntaa aitomaaseutu.fi-verkkosivun reseptipankkiin! Reseptipankista löydät ruokia niin arkeen kuin juhlaan.

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös