Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Auttajavalmennus verkossa

22 tammikuun, 2022 @ 09:00 - 13:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

Yksit tapahtuma 19 helmikuun, 2022 klo 09:00

Yksit tapahtuma 19 maaliskuun, 2022 klo 09:00

Auttavat kylät -hanke ja Keski-Suomen Pelastuslaitos valmentavat yhdessä keskisuomalaisille kylille auttajaryhmiä.

Jos kylässä on vähintään 3-4 auttamisesta kiinnostunutta ihmistä, Auttavat kylät -hanke auttaa alkuun, järjestää valmennuksen ja hieman välineistöä ym.

Ryhmät voivat olla

  • luottamuksellisia naapuriapuryhmiä, jotka auttavat arjen lyhytaikaisissa tai äkillisissä tarpeissa, kun joku ei enää pysty vaihtamaan palovaroittimen patteria tai katkaisee jalkansa ja tarvitsee apua kotona, kun polttopuut uhkaavat jäädä tekemättä talveksi, kotieläimet hoitamatta tai lapset ruokkimatta… Apua silloin, kun oma turvaverkko pettää, apua ei kehtaa pyytää tai virallinen apu ei ehdi vielä auttamaan.
  • sydäniskuriryhmiä, jolloin valmennuksen jälkeen ryhmäläiset saavat oman alueensa 112-elottomuushälytykset suoraan kännykkäänsä, voivat tuoda kylän sydäniskurin elottoman luo nopeasti ja aloittaa elvyttämisen viivytyksittä ennen kuin ambulanssi ehtii paikalle.
  • tai muuta kylän turvaryhmää.

Tarjoamme nyt valmennusten teoriaosuudet etänä kaikille keskisuomalaisille. Ryhmiä perustavilla kylillä järjestämme käytännön elvytys- ja alkusammutusharjoittelun sitten, kun se on mahdollista.

Valitse joko la 19.2. tai la 19.3. ja varaa klo 9-13 kyläturvallisuudelle ja auttamiselle.

OHJELMA
Hankkeen ja auttajatoiminnan esittely lyhyesti. Vapaaehtoistyön periaatteet. Tilanteiden tunnistaminen, hätäensiapu, elvyttäminen, paloturvallisuus ja alkusammutus. Noin puolivälissä pidetään ruokatauko. Kysymykset ja hyvät esimerkit elävästä elämästä teidän kylältä ovat tervetulleita!
ILMOITTAUDU
Ilmoittaudu jompaan kumpaan webinaariin viimeistään edeltävän perjantain aamuna sähköisesti bit.ly/auttajavalmennus 
Ilmoittautuneille lähetetään valmennuksen linkki sähköpostiin.

Koska kaikilla ei ole tietokonetta tai riittävän hyvin toimivaa nettiyhteyttä, myös kimppaosallistumista kannattaa miettiä – korona huomioon ottaen.

Valmennus on maksuton. Sen kustataa Auttavat kylät -hanke, jonka Keski-Suomen ELY-keskus on rahoittanut EU:n maaseuturahastosta. Webinaari tallennetaan ja siitä voidaan työstää opastusvideoita.

Lisää tietoa hankkeesta www.sydan.fi/keskisuomi/auttavatkylat


Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös