Keski-Suomen muotoilun tiedotus- ja aktivointihanke KESMO

KesMo-hankkeen logo

Hankkeen kuvaus

KeSmo on muotoilun tiedotus- ja aktivointihanke, jonka tavoitteena on lisätä muotoilun käyttöä keskisuomalaisissa yrityksissä. KeSmo järjestää paikkakuntakohtaisia muotoiluun ja tuotekehitykseen liittyviä teematilaisuuksia Keski-Suomessa. Tilaisuuksissa muotoilun asiantuntijat esittelevät käytännön esimerkkien avulla mitä hyötyä muotoilusta on yritysten liiketoiminnalle ja millaista on asiakas- ja käyttäjälähtöinen tuotekehitys.

Hankkeen kesto ja rahoittajat

Hankkeen toteuttaa Suomen Muotoilusäätiö Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella 1.3.2016-31.8.2018 välisenä aikana.

Hankkeen toteuttaja

Suomen Muotoilusäätiö perustettiin vuonna 2009 edistämään ja tukemaan muotoilun tieteellistä tutkimusta, koulutusta ja kehittämistyötä. Muotoilusäätiö toimii yhteistyössä yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, muotoilutoimijoiden ja elinkeinoelämän kanssa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Muotoilusäätiö jakaa myös apurahoja ja avustuksia sekä ylläpitää Lahdessa muotoilukeskusta. Rahoituksensa säätiö saa sekä yksityisiltä että julkisilta tahoilta.

Lyhyt muotoilun ABC

Muotoilun avulla parannetaan tuotteiden ja palveluiden käytettävyyttä sekä yrityksen kilpailukykyä. Hyvin muotoiltu tuote on yksinkertainen, turvallinen, ekologisesti kestävä ja taloudellisesti järkevä. Onnistunut muotoiluprosessi täyttää asiakkaiden ja käyttäjien tarpeiden lisäksi myös valmistajan tuotannolliset, kaupalliset ja logistiset vaatimukset.

Yhteystiedot

Marjo Luhtanen

Koordinaattori, Suomen Muotoilusäätiö
+358 44 714 9771
marjo.luhtanen@designfoundation.fi
www.designfoundation.fi

Askonkatu 9 C, 15100 Lahti

Ulla Aaltonen

Kesmo-hanke, aluekoordinaattori
+358 40 767 7956
ulla.aaltonen@designfoundation.fi
www.designfoundation.fi

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös