Lammastalouden tuotannontekijät (LaTu)

Ajankohtaista LaTu-hankkeessa

Syksy tulee ja LaTu-hankkeen koulutukset jatkuvat!

Syyskaudella LaTu-hankkeessa on taas luvassa koulutuspäiviä ja webinaareja. Alueelliset nurmipienryhmät jatkavat syksyn tullen maaperäasioilla.

Lisää syksyn koulutuksia julkaistaan lähiaikoina. Seuraa ilmoittelua!

 

Nurmiviljelyn pienryhmät aloittivat heinäkuussa 2020, vielä mahtuu mukaan!

LaTu-hankkeen nurmiviljelyn alueelliset pienryhmäkoulutukset alkoivat heinäkuussa 2020. Pienryhmät kokoontuvat eri puolilla Keski-Suomea ja Etelä-Pohjanmaata. Pienryhmissä tehdään käytännön havaintoja pellonpientareella tapahtuvissa koulutuksissa sekä havainnoidaan omia kasvustoja läpi kasvukauden. Pienryhmän keskeisinä teemoina ovat laadukkaan säilörehun tuottaminen ja onnistunut laidunnus.

Pienryhmä sisältää 4 tapaamiskertaa vuosien 2020 ja 2021 aikana. Tapaamiset järjestetään sekä pellonpientareilla että luokkatilassa tai koronatilanteen mukaan etänä. Lisätietoa pienryhmien sisällöstä tästä. Pienryhmiin mahtuu vielä mukaan. Pienryhmän hinta 30 €/tapaaminen/tila.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset marianne.niinikoski(at)jamk.fi tai sini.sillanpaa(at)proagria.fi

 

Opintomatkat

Lokakuulle 2020 suunniteltu Pohjois-Suomen opintomatka siirtyy uudelleen pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Myös Ruotsin opintomatka siirretään myöhäisempään ajankohtaan vuodelle 2021. Seuraa ilmoittelua! 🙂

 

 

Hankkeen tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on hankealueen lammastalouden kehittäminen kilpailukykyä edistävästi, lampureiden osaamisen kasvattaminen liikkeenjohtamisen, lampaiden hyvinvoinnin, tuotantotoiminnan ja teknologian osalta sekä lampureiden oman hyvinvoinnin tukeminen.

 

Toimenpiteet

Hankkeen toimenpiteinä järjestetään erilaisia koulutuksia, pienryhmiä, opintomatkoja, tilatutustumisia ja webinaareja, jotka sopivat kohderyhmän tarpeisiin toiminnan kehittämisessä ja yritystoiminnan edistämisessä. Tuotamme myös digitaalisia koulutusmateriaaleja. Hankkeen aikana tuotetut koulutusmateriaalit löytyvät tältä sivustolta vasemmasta sivupalkista.

 

Kesto

Hanke toteutetaan ajalla 01.10.2019 – 31.12.2021

 

Toteuttajat

Koulutushanketta hallinnoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja se toteutetaan yhteistyössä ProAgria Etelä-Pohjanmaan kanssa.

 

Rahoittajat

Hanketta rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto sekä Keski-Suomen ELY-keskus ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

 

Yhteystiedot

Marianne Niinikoski

Projektipäällikkö
040 183 7085
marianne.niinikoski(at)jamk.fi
www.jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Biotalousinstituutti
Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala

Sini Sillanpää

Kotieläintuotannon asiantuntija, lammas- ja vuohituotanto

043 825 0526
sini.sillanpaa(at)proagria.fi
www.etela-pohjanmaa.proagria.fi/
ProAgria Etelä-Pohjanmaa
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Milla Alanco-Ollqvist

Erityisasiantuntija, lammas- ja vuohituotanto

040 7060 558
milla.alanco-ollqvist(at)proagria.fi
www.etela-pohjanmaa.proagria.fi/
ProAgria Etelä-Pohjanmaa
Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös