MataDigi – Maatalouden digitaaliset verkko-opetusaineistot yrittäjille

  MataDigi -hanke on digitaalisiin tiedonvälitysmalleihin keskittyvä tiedonvälityshanke, jossa maatalousyrittäjien kanssa kokeillaan erilaisia verkko-opetusaineistoja ja malleja.

  Tavoitteet

  Hankkeen tavoitteena on muodostaa tiedonvälitysmalleja ja hakea toimivia työkaluja käytettäväksi maatalousyrittäjille kohdennettavissa vuorovaikutuksessa tiedotuksessa. Toimenpiteinä pilotoidaan digitaalisia tiedonvälitysmuotoja hyödyntäen teknologioita, jotka mahdollistavat yrittäjien osallistumisen tapahtumiin ja tilaisuuksiin joustavasti oman työn ohessa ja vuorovaikutuksessa muiden osallistujien sekä asiantuntijoiden kanssa.

  Pilottikokeilut

  Pilotti 1

  Vuoden 2019 aikana kahden pilottiryhmän kanssa kokeillaan erilaisia digitaalisia tiedonvälitys malleja. Toinen ryhmä on maitotilayrittäjiä ja toinen yhteistyöteemalla olevia eri tuotantosuunnan maatilayrittäjiä. Molempien ryhmien kanssa valitaan yhdessä aiheet, mitä tulemme käsittelemään. Tämä pilottivaihe on päättynyt.

  Pilotti 2 – Avoin pilotti 19.2.-18.3.2020

  Kaikille avoin kokeilu erilaisten digitaalisten tiedonvälitysmallien parissa. Aiheina olivat mm. puna-apila ja biologinen typensidonta, maatilayrittäjien hyvinvointi ja eläimen käsittelyä “Low stress stockhandling”. Digitaalisina kokeiluina mm. podcast, interaktiiviset videot (PlayPosit) ja Action -kameran kuvaa. Pilottivaihe 2 on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!

  Pilotin esite ja linkki foorumille

  Kokeilun tuloksista loppujulkaisu valmiina!

  Projektissa löydettiin uusia tapoja toimia yhteisöllisesti digitaalisessa ympäristössä. Live-vierailu navetassa mahdollisti todellisen kaltaisen tilakäynnin kotisohvalta. Fasilitoitu vuorovaikutteinen verkkotapaaminen oli merkityksellistä ja uutta osallistujille ja asiantuntijoille. Videot avasivat uusia mahdollisuuksia jakaa kokemuksia, tietoa ja osaamista yhteisille keskusteluille.

  Kokeilun tuloksista on nyt ilmestynyt opas, Digimylly – opas mobiiliin tiedonjakamiseen ja vertaisoppimiseen verkossa. Oppaasta löytyy Tee se itse -ohjeet: miten toteuttaa live-vierailu navetassa, kurkistaa peltochatin avulla pellolle ja jakaa pähkäilyporinoissa vertaistietoa asiantuntijan ja muiden yrittäjien kanssa. Yhteinen teema on vuorovaikutteinen tiedon jakaminen. Lopussa on aineistontuotantoon liittyviä asioita ja vinkkejä.

  Mukavia lukuhetkiä!

  Hankkeen kesto

  MataDigi-hanke toimii ajalla 1.11.2018-31.8.2020.

  Hallinnoijat ja toteuttajat

  Hanketta hallinnoi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti (BTI). Osatoteuttaja on Ammatillinen opettajakorkeakoulu (AOKK).

  Rahoittajat

  Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020.

  Yhteystiedot

  Anne-Mari Malvisto

  Projektipäällikkö
  Tuumalantie 17
  43130 Tarvaala
  p. 040 643 2946
  etunimi.sukunimi@jamk.fi

  Anna-Stina Kuula

  Projektiasiantuntija/BTI
  Tuumalantie 17
  43130 Tarvaala
  p. 040 632 5576
  etunimi.sukunimi@jamk.fi

  Tuulia Kiilavuori

  Projektiasiantuntija/AOKK
  Piippukatu 11
  40100 Jyväskylä
  p. 040 630 2451
  etunimi.sukunimi@jamk.fi

  Pauliina Silvennoinen

  Projektiasiantuntija/AOKK
  Piippukatu 11
  40100 Jyväskylä
  p. 040 748 8609
  etunimi.sukunimi@jamk.fi

  Logo
  Logo
  Logo
  Logo
  Logo
  Logo
  Takaisin ylös