Metsäinen menu yritysryhmähanke
Metsäinen menu -yritysryhmähankkeessa kuusi maakunnan yrittäjää luo yhteistyössä paikallisista tuotteista koostuvan aamiaismenun. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseksi on saatu EU:n maaseuturahaston osarahoitusta.
Keskisuomalaiset raaka-aineet ja elintarvikkeet ovat maailmanluokan tavaraa, jota ei hyödynnetä tarpeeksi. Hankkeessa keskisuomalaisten elintarvikkeiden tarjontaa ja käyttöä alueen ruokapalveluissa pyritään vahvistamaan. Ajatus Metsäinen menu -yritysryhmähankkeeseen syntyi yrittäjien omista kokeiluista ja kiinnostuksesta saada enemmän keskisuomalaisia tuotteita hotellien aamupala- ja brunssikäyttöön.
Metsäinen menu -yritysryhmähankkeen päätavoitteena on luoda keskisuomalainen aamiaismenu, jota tarjota hotellien aamiaistarjoiluihin valmiina tuotevalikoimana. Sen lisäksi hankkeessa voidaan työstää myös muita yhteismenuja hankkeen aikana esille tulevien tarpeiden pohjalta. Aamiaismenun suunnittelun tärkeänä osana on myös kehittää sille hyvä, vahva ja innostava laatubrändi, jonka avulla saadaan esille tuotteiden erityisominaisuudet. Hankkeen avulla halutaan myös luoda kontakteja mahdollisiin jälleenmyyjiin.
Hankkeeseen osallistuvat yritykset
Metsäinen menu yritysryhmähankkeeseen osallistuu kuusi keskisuomalaista elintarvikealan yritystä:
- Lempileivos
- Kivijalka Butchery
- Suomen Hampputuotteet
- Hakamaan Lammastila
- Ahontuvan Tarhat
- Jukolan Juusto
Toteutusaika
1.4.2021–31.5.2022
Hallinnointi
Yritysryhmähankkeen hallinnoijana toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketoimintayksikkö.
Rahoittaja
Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.
Hankkeen budjetti on 50 000€, josta julkisen tuen osuus on 37 500€ (75%)
Yhteystiedot
Sari Minkkinen
Projektipäällikkö
046 920 0304
sari.minkkinen(at)jamk.fi
www.jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Liiketoimintayksikkö
Rajakatu 35, 40200 Jyväskylä