Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan reittiverkoston virittäminen

Hankkeen toiminta on päättynyt 30.9.2020.

Toimenpiteet kokoava kehittämissuunnitelma Saarijärven–Viitasaaren seudulle:

Saarijärven-Viitasaaren seutu on tunnettu upeasta järviluonnostaan. Esiselvityshankkeen päätavoitteina oli seutukunnallisen reittiverkoston virittämisen kautta ottaa askel kohti yhtenäisempää aluetta, ja laatia yhteinen kehittämissuunnitelma luonnossa liikkumisen ja luontomatkailun edistämiseksi.

Tavoitteena oli selvittää, miten seudun ulkoilureittiverkostosta ja luontomatkailusta voitaisiin saada seutukunnalle yhä merkittävämpi vetovoimatekijä tulevaisuudessa. Kehittämistoiminnan kohderyhmänä olivat ulkoilureittien hallinnoijat, alueen ulkoilureiteillä liikkuvat paikalliset asukkaat ja matkailijat sekä ulkoilukohteita hyödyntävät yritykset.

Hankkeen toteutusaika oli 1.10.2019−30.9.2020 ja toiminta-alue Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan kahdeksan kuntaa: Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari.

Yhteistyöhankkeen päätoteuttajana toimi Kehittämisyhtiö Witas Oy ja osatoteuttajana Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy. Hankkeen rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ja alueen kunnat.

Tiedot hankkeen tilaisuuksista ja etenemisestä on julkaistu  Kehittämisyhtiö Witaksen hankesivuilla sekä Aito Maaseutu -sivuston hankesivuilla.

 

Yhteystiedot

Riikka Mansikkaviita

projektipäällikkö

Upe Nykänen

projektiasiantuntija
puh. 040 572 7056
upe.nykanen(at)jamk.fi

Essi Säynätmäki

projektiasiantuntija

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös