Toivo-tiedonvälitys

Tavoitteet

Hankkeen tiedonvälitystyön tavoitteena on parantaa keskisuomalaisten maatilojen kilpailukykyä ja elinkelpoisuutta panostamalla seuraaviin kehityskohteisiin:

A. Maatilojen jatkuvuuden turvaaminen ja sukupolvenvaihdosten edistäminen ajantasaisen tiedon avulla (>lisätietoa).

B. Parannetaan ajantasaisen tiedon avulla viljelijöiden osaamista ja toimintakykyä muuttuvassa toimintaympäristössä (>lisätietoa)

C. Lähennetään ja vahvistetaan ruuan tuottajien, jatkojalostajien ja kuluttajien sekä ruokatuotantoon vaikuttavien päättäjien suhdetta oman alueen tuotantoon. (>lisätietoa)

D. Lisätään yleistä tietoisuutta ja ihmisten kiinnostusta maataloudesta ja ruuantuotannosta sekä sen merkityksestä alueella sekä elintarviketalouden positiivista imagoa. (>lisätietoa)

 

Toimenpiteet

Maatilojen jatkuvuuden turvaaminen ja sukupolvenvaihdosten edistäminen ajantasaisen tiedon avulla. Tiedotetaan ja opastetaan kohderyhmää investointi- ja sukupolvenvaihdoksen tuista/säännöistä ja muista maatalouteen liittyvästä lainsäädännöstä ja kehittämisen edellytyksistä.

Tiedotetaan viljelijöitä Maaseutuohjelman ja EU:n suorien tukien hyödyntämisessä. Mm. niiden vaikutuksista maatilan toiminnan suunnitteluun, tukihakemusten täyttöön ja tukiehtojen noudattamiseen sekä ajantasainen tieto sisällön ja ehtojen muutoksista.

Kootaan selvityksenä “tietopankki “maakunnan maatalousyrittäjyydestä; ja sen keskeisistä tunnusluvuista maakunnassa (>lue lisää).

Osallistutaan tiedotuskampanjoihin, jotka edistävät maaseututietoisuutta, helpottavat uusimman tieteellisen tiedon leviämistä ja innovaatioiden, uusien menetelmien ja muun osaamisen saattamista maatilojen ja maaseudun asukkaiden käyttöön. (Mm. Ruokaketjun koordinaation mukana) )

Viestinnällinen ja toiminnallinen yhteistyö ruokaketjun koordinaatio- ja Meka sekä muiden maataloushankkeiden kanssa, siten että toimenpiteet muodostavat yhdessä tavoitteiden mukaisen toiminnallisen yhteyden. Hanketoiminta toteuttaa ja tukee toistensa työtä ja maaseutuohjelman toteutumista.

Lähennetään ruuan tuottajien ja ostajien välistä suhdetta yhteistyössä Ruokaketjun koordinaatiohankkeen ja muiden hankkeiden kanssa.

Kesto

Toiminta-aika 1.2.2016-31.12.2018 + jatkoaika 1.1.-30.6.2019

Hallinnoija ja toteuttaja

Hanketta hallinnoi ja toteuttaa Maataloustuottajain Keski-Suomen Liitto MTK-Keski-Suomi ry. Keskustie 20 C, 40100 JYVÄSKYLÄ

Rahoittajat

Hanke saa tukea Keski-Suomen ELY-keskuksesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Yhteystiedot

Aila Rekola

aila.rekola(at)mtk.fi
044 709 0109
Keskustie 20 C
40100 JYVÄSKYLÄ

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös