VALMO esiselvityshanke 1.3.2019-30.9.2019

Hankkeen kuvaus

Valmo esiselvityshanke Keski-Suomessa 1.3. – 30.9.2019

Valmo on esiselvityshanke Keski-Suomen alueella, jossa kartoitetaan yritysten kiinnostusta asiakas- ja käyttäjälähtöisiin yritysryhmähankkeisiin.

Teemana on tuotekehitys/palvelumuotoilu ja tavoitteena on viedä muotoilu osaksi yritysten liiketoimintaa ja -strategiaa.

Hankkeessa kartoitetaan 30 yrityksen (maaseutualueilla toimivat mikro- ja pienyritykset) avulla yritysten yksittäiset haasteet ja vahvuudet sekä yhteistyöhalukkuus toimia yhdessä ja mahdollisuus rakentaa yritysryhmähanke ja yhteistyöverkosto, jolla vahvistetaan yritysten kansallista ja kansainvälistä kilpailukykyä.
Hanke järjestää 4-6 teemallista työpajaa ja hyödyntää yrityksiltä saatavaa tietoa yritysryhmähankkeiden toteutumiseen.

Hankkeen toteuttaa Suomen Muotoilusäätiö Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella 1.3.– 30.9.2019 välisenä aikana.

Hankkeen kesto ja rahoittajat

Hankkeen toteuttaa Suomen Muotoilusäätiö Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella 1.3.2019-30.9.2019 välisenä aikana.

Hankkeen toteuttaja

Suomen Muotoilusäätiö perustettiin vuonna 2009 edistämään ja tukemaan muotoilun tieteellistä tutkimusta, koulutusta ja kehittämistyötä. Muotoilusäätiö toimii yhteistyössä yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, muotoilutoimijoiden ja elinkeinoelämän kanssa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Muotoilusäätiö jakaa myös apurahoja ja avustuksia sekä ylläpitää Lahdessa muotoilukeskusta. Rahoituksensa säätiö saa sekä yksityisiltä että julkisilta tahoilta.

Lyhyt muotoilun ABC

Muotoilun avulla parannetaan tuotteiden ja palveluiden käytettävyyttä sekä yrityksen kilpailukykyä. Hyvin muotoiltu tuote on yksinkertainen, turvallinen, ekologisesti kestävä ja taloudellisesti järkevä. Onnistunut muotoiluprosessi täyttää asiakkaiden ja käyttäjien tarpeiden lisäksi myös valmistajan tuotannolliset, kaupalliset ja logistiset vaatimukset.

Yhteystiedot

Marjo Luhtanen

Projektipäällikkö
+358 44 714 9771
marjo.luhtanen@designfoundation.fi
www.designfoundation.fi

Lahden Tiedepuisto,
Niemenkatu 73
15140 Lahti

Ulla Aaltonen

Aluekoordinaattori
+358 40 596 4530
ulla.aaltonen@designfoundation.fi
www.designfoundation.fi

Eerolankatu 8, 44100 Äänekoski

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös