JyväsRiihen Virike-teemahanke yhdistysten pieninvestointeihin ja rakentamiseen

JyväsRiihen Virike-teemahanke yhdistysten pieninvestointeihin ja rakentamiseen

JyväsRiihen Virike-teemahankkeen avulla voidaan parantaa lähiliikunta-, luontomatkailu- tai virkistyspaikkoja, rakentaa pienimuotoisia uusia liikunta- ja virkistyspaikkoja tai hankkia yhteistä harrastuskäyttöä edistäviä välineitä, kalustoa tai laitteita, joilla viritellään uutta toimintaa alueen toimijoiden laajempaan yhteiseen käyttöön.

Tukea voivat hakea Jyväskylän maaseutualueella, Laukaassa, Muuramessa tai Uuraisilla toimivat yleishyödylliset ja rekisteröidyt yhdistykset, seurat tai säätiöt. Nuorten ryhmien tai rekisteröimättömien yhteisöjen hankkeiden puolesta hakijoina voivat toimia myös esimerkiksi seurakunnat tai kunnat.

Teemahanke on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tukimuoto, jossa kootaan pieniä hankkeita yhteen ja hankkeen hakijana ja hallinnoijana toimii Leader-ryhmä.

Alahankkeiden hakuaika on 25.1.-10.2.2021

Teemahankkeeseen haetaan erillisellä haulla alahankkeita, joiden valinnalle on laadittu hakuohje ja valintakriteerit. Alahankkeita haetaan täyttämällä erillinen hakulomake liitteineen. Lisätietoa hausta ja tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.keskisuomenmaaseutu.fi/virike

Alahankkeiden kustannuksiin on varattu yhteensä 120 000 euroa. Yksittäisen alahankkeen kustannukset voivat olla 1 000-15 000 euroa. JyväsRiihen tuki alahankkeille on 60 %. Loppuosa on yhdistyksen yksityistä rahoitusta, josta maksimissaan 90 % voi olla talkootyötä ja 10 % täytyy olla yksityistä rahaa.

Alahankkeet voivat sisältää esimerkiksi seuraavanlaisia toimenpiteitä:

  • Luontoretkikohteet: polut, pienet sillat, portaat, kaiteet, pitkospuut, nuotiopaikat ja laavut, kyltit ja opastaulut
  • Olemassa olevien ulkoliikuntapaikkojen parantelut tai uusien rakentaminen: rakennusten pienimuotoiset kunnostukset, kiinteät ulkokuntoiluvälineet, pururadat, kentät
  • Kylätalojen ympäristön toiminnallisuus: polut, leikkipaikat, aidat, valaistukset, esteettömyys
  • Turvallisuuteen liittyvät koneet tai laitteet: aggregaatit, defibrillaattorit, lahtivajan kylmälaitteet
  • Paikallisia harrastusmahdollisuuksia tukevat välinehankinnat
  • Rakentamisen tai kunnostuksen yhteydessä toimenpiteissä voi olla mukana kylän keskeisten alueiden tai kyläteiden maisemien raivaaminen tai avaaminen, vesakoiden raivaaminen ja vieraslajien kitkeminen kylien yhteisiltä alueilta tai teiden varsilta.

Alahankkeissa tehtävien investointien kustannuksiksi hyväksytään suunnittelukulut, materiaalit, rakennus- tai asennustyö sekä koneet, kalusto ja laitteet.

JyväsRiihen hallitus valitsee rahoitettavat alahankkeet maaliskuussa 2021. Virallista päätöstä hankkeelle odotetaan kevään 2021 aikana. Tuki maksetaan jälkikäteen toteutuneiden kustannusten mukaan.

Virike-teemahankkeen info pidetään Teams-etäyhteyden välityksellä ke 20.1.2021 klo 18. Tilaisuuteen ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki. Ilmoittaudu tilaisuuteen 18.1. mennessä jenni.tiainen@jyvasriihi.fi, 044 988 2154.

 

Mikäli kiinnostuit Virike-teemahankkeesta, olethan yhteydessä. Autamme JyväsRiihessä hakemiseen liittyvissä asioissa.

Lisätiedot Virike-teemahankkeesta

Hankeneuvoja Jenni Tiainen, Leader JyväsRiihi

jenni.tiainen@jyvasriihi.fi, 044 988 2154

www.keskisuomenmaaseutu.fi/virike

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös