Maaseuturahoituksen avulla miljoonien tuki maakunnan yrityksille ja yhteisöille

Maaseuturahoituksen avulla miljoonien tuki maakunnan yrityksille ja yhteisöille

Keski-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä maaseuturahoitusta maakunnan yrityksille ja hanketoimintaan yhteensä 3,3 miljoonaa euroa.

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi yrityksille maaseuturahoitusta vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä yhteensä miljoona euroa. Rahoitusta saaneiden yritysten investointien kokonaisarvo on yli neljä miljoonaa euroa. Kun siihen lisätään yksi yleishyödyllinen investointi ja Leader-ryhmien myöntämät tuet, nousee investointisumma viiteen miljoonaan.

– Yritysten luja usko tulevaan koronavuodesta huolimatta näkyy kasvun- ja uudistumisen halua osoittavina investointeina, sanoo yksikön päällikkö Ulla Mehto-Hämäläinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Tuotantotiloja uudistavat muun muassa Matek Oy Laukaasta, Kivijärven Rakennuspalvelu Oy, Saarijärven Päätytuote Oy ja Pihtiputaan Auto ja Varaosa Oy. Uusia liiketoimintamahdollisuuksia selvittelevät Vaissi Oy Keuruulta ja Burnit Solutions Oy Jyväskylästä. Kalustoinvestointeja on lukuisia eri aloilla ympäri maakunnan.
Maaseudun kehittämishankkeisiin myönnettiin liki kaksi miljoonaa euroa. Suurimpana yksittäisenä kohteena on yleishyödyllinen investointi Himoksen lumivarmaan latuun, joka hyödyttää sekä kuntoilijoita että matkailun toimialaa. Muita rahoituskohteita ovat maaseudun asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät hankkeet sekä yrittäjyyden toimintaedellytyksiin pureutuvat projektit.

– Nyt ELY-keskuksessa ja Leader-ryhmissä myönnetään rahoituskauden viimeisiä euroja, mutta uuden kauden varat saadaan käyttöön saman tien. Rahoitushaku niin yrityksille kuin yhteisöille pyörii katkoitta ja vuosittaisen rahamäärän lisäksi tulossa on myös elvytysvaroja tarpeellisiin hankkeisiin, iloitsee Ulla Mehto-Hämäläinen.

Leader-ryhmiltä tukea 330 000 eurolla maaseudun yrityksille sekä yleishyödyllisiin hankkeisiin

Keski-Suomen Leader-ryhmät rahoittivat samalla ajanjaksolla yrityksiä 210 000 eurolla ja yhteisöjä 116 000 eurolla. Yritykset tekivät Investointeja muun muassa matkailu- ja majoitustoimintaan, lihatuotteiden valmistukseen, metsänhoitoon, mainosalalle ja koneurakointiin.  Tukea myönnettiin esimerkiksi Jyväskylän Korpilahdella toimivalle Haanpään tilalle, joka aloittaa lampaan- ja alpakanvillan kehräämötuotannon. Haanpään tilalla on jo pitkään toiminut kesäkahvila.  Maanviljelijä Juha Lamminniemi Pihtiputaalta puolestaan selvittää perinteikkään Pihtiputaan pontikan kaupallista valmistusta uusilla aromeilla.

Yleishyödyllisissä hankkeissa SPR:n Konneveden osasto käynnistää vapaaehtoisvoimin tehtävää ystävätoimintaa ikäihmisten yksinäisyyden lievittämiseksi. Muissa rahoitetuissa hankkeissa parannetaan maaseudun vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia.

Tiedotteen liitteistä tarkemmat tiedot tuensaajista!

Rahoitustiedote liitteineen:
www.keskisuomenmaaseutu.fi/ajankohtaista/maaseuturahoituksen_avulla_viiden_miljoonan_investoinnit_maakuntaan.7425.news

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös