Amazing Keski-Suomi yhteistyöllä hienosti maaliin

Amazing Keski-Suomi yhteistyöllä hienosti maaliin

Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeen ja useiden keskisuomalaisten tahojen kanssa yhteistyössä järjestämä Amazing Keski-Suomi kisattiin 18.-19.5.2018. Tapahtuman tarkoitus oli tehdä näkyväksi Keski-Suomea sosiaalisen median eri kanavien kautta.

Joukkueiden johtajiksi oli pyydetty seurattuja somettajia. Mukana olivat Lanttimatkat, Mansikkapilvi, Hetamentaries, Retkipaikka sekä Keski-Suomen haastejoukkueen johtajaksi Kuukausi yksin erämaassa -blogin kirjoittaja Minna Jakosuo. Lisäksi joukkueiden jäsenissä oli muitakin somettajia, kuten Havukruunu, Susijussi, Live now – dream later, Matkakuume ja Kohteena maailma. Joukkueiden postauksia löytyy pääasiallisesti Instagramista, Facebookista sekä YouTubesta, ja kisan aikana ja jälkeen tehdyt postaukset löytyvät #amazingkeskisuomi.

Tehtävärastien toteutuksesta vastasivat yhteistyökumppanit, mm. oppilaitokset, kehittämisyhtiöt, hankkeet, kunnat ja yritykset. Lisäksi vielä kaikkien rastien omat yhteistyökumppanit. Tapahtuman kasaaminen ilman tällaista yhteistyötä olisi ollut mahdottomuus, ja tämä todistaa maakunnan halua puhaltaa yhteen hiileen tavoitteiden saavuttamiseksi. Jos ihan kaikkia tahoja emme tänä vuonna saaneet mukaan, niin ensi vuonna voi olla jo uusi mahdollisuus!

Itse kilpailu oli vauhdikas ja joukkueet todella nopeita tehtävien suorituksessa. Kilpailua värittivät mm. rengasrikko, koskeen lentänyt drone ja katkennut maastopyörä, mutta näistäkin selvittiin eteenpäin. Kovaa vauhtia hillittiin GPS-seurannalla sekä Leivonmäen kansallispuiston hiljaisuusretriitti-tehtävällä. Ensiksi mainittu oli avuksi ainakin yhden joukkueen harharetkelle, kun taas jälkimmäinen kohde sai erittäin paljon hyvää palautetta kilpailijoilta.

Maaliin tultiin mitä parhaimmassa säässä ja parhaimpaan aikaan. Lauantai oli aurinkoinen kuin tilauksesta ja maali Lounaispuistossa Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaalin yhteydessä oli kerännyt paikalle paljon ihmisiä. Voittajana maaliin tuli Team Retkipaikka! Toiseksi tuli Keski-Suomen haastejoukkue ja kolmanneksi Mansikkapilvi.

Maaliin tulon yhteydessä oli maisteltavana sekä joukkueille että muulle yleisölle keskisuomalaisia herkkuja, Art Gelaton Aurajuusto-jäätelöä, Äijäsen Kotileipomon herkkupipareita, Järki Särkeä, Päijätpakarin ruislimppua sekä Markkulan marjatilan Mansikka-mustaherukkamehua.

Ei kilpailua ilman palkintojenjakoa, joten Lounaispuiston lavalle, mars! Palkintojenjaon tuli juontamaan Amazing Keski-Suomi -studiossakin juontajana ollut Mikko Kalliola ja palkinnot jakamaan maakuntajohtaja Tapani Mattila.

Ilta lopetettiin karonkkaan Lutakon Leidissä, jossa kilpailijat pääsivät ensin karistamaan päivien pölyt ja hiet saunassa, ja nauttimaan paikallisista tarjoiluista. Paikalla olivat myös yhteistyötahojen edustajat. Useammastakin suusta todettuna, ensi vuonna uudestaan!

Suurkiitokset kaikille mukana olleille – kilpailijoille, sponsoreille, tukijoille, järjestäjille sekä yhteistyökumppaneille!

Kirjoittaja:
Riikka Soikkala, JAMK

Katso myös:
Amazing Keski-Suomi -tapahtuman sponsorit, järjestäjät ja yhteistyökumppanit
Amazing Keski-Suomi -YouTube-kanavalla teasereita, mainosvideo ja studiolähetysten tallenteet

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös