Avainsana: luomuyrittäjä

Valtakunnalliset Luomupäivät Jyväskylässä 6.–7.11.2019

Luomupäivien 2019 ohjelma on nyt julkaistu tapahtuman verkkosivuilla ja ilmoittautuminen alkanut. 6.–7.11. Jyväskylässä järjestettävän tapahtuman avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Tapahtuman pääpuhuja, Joel Williams (UK) avaa kuulijoille maaperäeliöiden merkitystä hiilensidonnassa ja kertoo, miten maaperän hyvä hoito ja hiilensidonta parhaiten onnistuvat luomutiloilla. Luomupäivien ohjelma tuo uusia ajatuksia myös maatilatalouden johtamiseen sekä kauppaan ja vientiin. Hiiltä […]

Luomunurmipienryhmä

Pienryhmässä perehdytään luomunurmen viljelyyn sekä rehunurmen että laitumien näkökulmasta ja etsitään keinoja satotasojen parantamiseen. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. lannoitus, siemenseokset, rikkakasvit, maan rakenteen vaikutus nurmiin ja kannattavuus. Osallistujien toiveet huomioidaan koulutuspäivien toteutuksessa. Koulutus on 15 x 1 h ja se toteutetaan 4‐5 koulutuspäivän aikana. Ensimmäinen päivä on joulukuussa 13.12.2017 kello 10:00‐14:30 Biotalousinstituutissa Saarijärvellä. Loput ajankohdat […]

Luomutuotannon uudet tuulet: kasvinsuojelu, maan kasvukunto, lannoitteet

Tunnetko luomutuotantopanostoimittajat ja luomutuotannon uudet tuulet? Mitä on tällä hetkellä tarjolla ja miten niitä kannattaa hyödyntää?   Tilaisuus järjestetään Luentotila Oppio, Ravintola Priimus, JAO (Taulumäentie 45, 40520 Jyväskylä). 9.30                     Tilaisuus alkaa, kahvit, tutustuminen esittelyihin aulassa 10.00                  Viljelijän Berner, Asmo Saarinen ”Luomu-hyväksyttyjä kasvinsuojeluaineita ja lehtilannoitteita” 10.45                  Soilfood, Sampo Järnefelt ”Maan kasvukunto, lannoitus ja orgaaniset ravinteet” 11.15                  […]

Luomunaudanlihantuotannon pienryhmäkoulutus

  Lähde mukaan kehittämään tilasi luomunaudanlihantuotantoa Pienryhmässä perehdytään luomunaudan ruokintaan ja ruokinnan suunnitteluun juuri ilmestyneiden uusien ruokintasuositusten mukaan.  Lisäksi paneudutaan luomurehuntuotantoon, tilojen väliseen yhteistyöhön sekä luomutuotannon olosuhdevaatimuksiin. Osallistujien toiveet huomioidaan koulutuspäivien toteutuksessa. Koulutus on 15 x 1 h ja se toteutetaan 4-5 koulutuspäivän aikana. Ensimmäinen päivä on marraskuussa 24.11.2017 kello 10:00-14:30 Biotalousinstituutissa Saarijärvellä. Loput ajankohdat […]

Opintomatka Räpin koetilalle

Matkalla näemme, miten osittainen siirtyminen luomuun on onnistunut, mitä kuuluu luomuvihannes ja ‐ lammasalalle sekä nähdään erilaisia lisäpalveluja liitettynä luomutilan toimintaan. Klo 7.00 Lähtö Jyväskylästä (tauko matkalla) Klo 10.30 Räpin koetila, Köyliö Miten osittain luomuun? Apetit Ruoka Oy on muuttanut Räpin koetilansa osittain luomuun lisätäkseen luomuvihannesten kasvatusta. Klo 12.30 Lounas Amica Myllynkivi Klo 14.45 Tolvilan […]

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös