Lähiruokaterminaali

  Lähiruokaterminaali Pihtiputaalle - esiselvitys

   

  Hankkeen tavoitteena on selvittää, mitkä edellytykset Pihtiputaalle olisi toteuttaa yrittäjävetoinen lähiruokaterminaali, joka toimisi lähiseudulla tuotetun ruoan raaka-aineiden jatkojalostus-, pakkaus- ja varastointitiloina lähinnä ammattikeittiöiden tarpeisiin vastaten. Kuluttajille suunnattuja myymälä- ja muita oheispalveluja on myös kaavailtu terminaalin yhteyteen tai sen ympäristöön.

  Tavoitteet

  Hankkeen aikana pyritään lisäämään lähiruoan tuottajien, poimijoiden, kalastajien ja metsästäjien  vuoropuhelua ammattikeittiöiden kanssa  ja kartoitetaan terminaalitoimintaan tarvittavat resurssit.

  Toimenpiteet ja kesto

  Alueen toimijoita haastatellaan ja kiinnostus toimintaan kartoitetaan niin raaka-aineiden toimittajien kuin asiakaskunnan puolelta. Terminaalin ja sen oheistoimintojen vetovastuuseen etsitään yrittäjiä ja tilat. Työpajoissa kuunnellaan asiantuntijapuheenvuoroja lähiruokateemaan liittyen ja samalla ne toimivat kontaktoitujen tahojen törmäytysalustana. Esiselvitys toteutetaan ajalla 1.10.2017- 31.3.2018.

  Hallinnointi/toteuttajat

  Hankkeen hallinnoinnista vastaa Kehittämisyhtiö Witas Oy:n valtuuttama projektipäällikkö. Selvityksen toteutuksesta vastaavat projektipäällikön kanssa Jyväskylän Ammattikorkeakoulun lähiruoka- ja logistiikka-asiantuntijat.

  Rahoittaja

  Hankkeen kokonaiskustannuksista 90% tulee Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, Keski-Suomen ELY- keskukselta.

   

   

   

   

   

   

   

  Yhteystiedot

  Eija Partanen

  Projektipäällikkö
  044 5776222
  eija.partanen(at)witas.fi
  Kehittämisyhtiö Witas Oy
  Keskustie 9
  44800 Pihtipudas

  Logo
  Logo
  Logo
  Logo
  Logo
  Takaisin ylös