Luomuliiketoiminnan kehittäminen Keski-Suomessa -koulutushanke

LuomuKS tulevia koulutuksia ja tapahtumia

Syksy 2018

Kevät 2019

  • LuomuKS-hankkeen Lean-kiertue, tammikuu 2019
    • 15.1. klo 12-16 Jämsä
    • 17.1. klo 12-16 Hankasalmi
    • 22.1. klo 12-16 Keuruu
    • 25.1. klo 10-14.30 Viitasaari
    • 29.1. klo 12-16 Jyväskylä

Pienryhmät (alkavat)

 

Pienryhmät (käynnissä)

  • Luomulammastuotannon kehittäminen -pienryhmä
  • Luomulihan markkinointi ammattikeittiöille ja ravintoloihin -pienryhmä
  • Luomuviljat
  • Luomunurmi pienryhmäkoulutus
  • Luomuvihannekset ja -peruna

 

LuomuKS-hanke järjesti opintomatkan Saksaan Biofach-messuille ja saksalaisille luomutiloille. Herätimme sen verran mielenkiintoa, että meistä tehtiin lehtijuttuja kahdella tilalla.

 

 

Tavoitteet

Hankkeen tarkoituksena on koulutuksen avulla konkreettisesti ja käytännönläheisesti kehittää ja edistää keskisuomalaisten luomutoimijoiden ja luomutoimijoiksi haluavien liiketoimintaa ja yhteistyötä pellolta pöytään. Lisäksi hankkeen tavoitteena on monipuolistaa ja tuottaa lisää luomuyrittäjiä, -tuotteita ja -tietoutta markkinoille. Hanke hakee ja välittää uusinta tietoa, osaamista ja mallia luomutuotannon parhaista käytännöistä tuotannon ja jalostuksen sekä markkinoinnin osalta. Lisäksi perehdytään luomun kannattavuuteen ja markkinoihin.

Toimenpiteet

Luomuviljelijöitä ja luomujatkojalostajia, niin nykyisiä kuin potentiaalisia uusia luomutoimijoita, koulutetaan kaikille avoimissa pienryhmissä, pellonpiennarpäivissä ja opintomatkoilla niin koulutustiloissa kuin tiloillakin ja itseopiskellen verkko-opinnoissa. Koulutusmateriaaleiksi kootaan, tuotetaan ja jaetaan uusinta tutkimus- ja kokemusperäistä tietoa sekä hyviä käytänteitä. Koulutusaihepiirejä ovat erikois- ja peltokasvit, siementuotanto, kotieläintuotanto ja luomumansikan viljely sekä tuotekehitys, jatkojalostus ja markkinointi.

Tarkemmat koulutussisällöt ja -aikataulut julkaistaan alkusyksystä tällä nettisivustolla. Tietoa jaetaan myös uutiskirjeen ja facebook-ryhmän välityksellä. Lähde mukaan ja hyödynnä ajankohtainen tieto toiminnassasi.

Kesto

1.8.2016 – 31.12.2019

Hallinnoijat ja toteuttajat

Kolmevuotista koulutushanketta hallinnoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja se toteutetaan yhteistyössä ProAgria Keski-Suomen sekä Luonnonvarakeskuksen kanssa, joiden asiantuntijoiden tieto ja taito ovat hankkeen käytettävissä. Koulutuksia pyydetään myös muilta alan ammattilaisilta kotimaasta ja ulkomailta. Lisäksi hanke tekee tiivistä yhteistyötä muiden luomuhankkeiden kanssa.

Rahoittajat

Hanketta rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Keski-Suomen ELY-keskus.

Yhteystiedot

Hilkka Heikkilä

Projektipäällikkö
050 430 8407
hilkka.heikkila(at)jamk.fi
www.jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Liiketoimintayksikkö
Rajakatu 35, 40200 Jyväskylä

Jaana Auer

Lehtori
040 769 4869
jaana.auer(at)jamk.fi
www.jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Biotalousinstituutti
Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala

Eeva-Liisa Neuvonen

Luomuasiantuntija
043 826 7294
eeva-liisa.neuvonen(at)proagria.fi
www.proagria.fi/ks
ProAgria Keski-Suomi
Kauppakatu 19 A, 40100 Jyväskylä

Marjo Marttinen

Erikoisviljelyasiantuntija
040 064 8275
marjo.marttinen(at)proagria.fi
www.proagria.fi/ks
ProAgria Keski-Suomi
Kauppakatu 19 A, 40100 Jyväskylä

Sanna Kukkonen

Tutkija
029 532 6281
sanna.kukkonen(at)luke.fi
www.luke.fi
Luonnonvarakeskus
Puutarha- ja taimitarhateknologiat
Antinniementie 1
41330 Vihtavuori

Kati Hoppula

Tutkija
029 532 6140
kati.hoppula(at)luke.fi
www.luke.fi
Luonnonvarakeskus
Puutarha- ja taimitarhateknologiat
Kipinäntie 16
88600 Sotkamo

Kalle Hoppula

Tutkija
029 532 6141
kalle.hoppula(at)luke.fi
www.luke.fi
Luonnonvarakeskus
Puutarha- ja taimitarhateknologiat
Kipinäntie 16
88600 Sotkamo

Marianne Niinikoski

Projektiasiantuntija
040 183 7085
marianne.niinikoski(at)jamk.fi
www.jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Biotalousinstituutti
Tuumalantie 17, 43130 Tarvaala

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös