JyväsRiihen rahoittama ReWi Visions -hanke on Euroopan paras!

JyväsRiihen rahoittama ReWi Visions -hanke on Euroopan paras!

Leader JyväsRiihen rahoittama Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n ja Jyvässeudun 4H-yhdistyksen yhteishanke ReWi Visions on valittu parhaaksi hankkeeksi Euroopan maaseutuverkosto ENRD:n järjestämässä Rural Inspiration Awards -hankekilpailun vihreä tulevaisuus -kategoriassa.

Tuomariston perusteluissa korostuivat kestävän kehityksen ja yrittäjyyden yhdistäminen innovatiivisella tavalla sekä nuorten huomioiminen tulevaisuuden tekijöinä.

ReWi Visions -hanketta rahoittaa Leader JyväsRiihi EU:n maaseuturahastosta. Hanke oli ainoa suomalainen Leader-hanke kilpailussa.

– Tämä oli vasta toinen kerta, kun suomalaishanke yltää kilpailun voittoon, joten voimme olla JyväsRiihessä ja Leader-kentällä todella ylpeitä saavutuksesta, kommentoi JyväsRiihen toiminnanjohtaja Leena Karjalainen.

– Leader-rahoitus mahdollistaa ReWi-hankkeen tapaan uudenlaisten ideoiden kokeilemisen ja kehittämisen. Toivomme, että innostava esimerkki kannustaa muitakin yhdistyksiä hyödyntämään hankerahoitusta ideoiden toteuttamisessa. JyväsRiihellä on tällä hetkellä hyvin rahoitusta jaettavaksi yhteisöjen ja yritysten hankkeisiin”, muistuttaa Karjalainen.

Nuoret perustaneet yli 40 kiertotalousyritystä

ReWi Visions -hankkeen tavoitteena on vahvistaa nuorten yrittäjyys- ja työelämätaitoja kiertotalouden alalla yhteistyössä walesilaisten nuorten kanssa. Hanke on onnistunut innostamaan nuoria tarkastelemaan yrittäjyyttä ja yritteliäisyyttä uudesta, tulevaisuuden näkökulmasta. Toiminnat ovat avanneet nuorille ja heidän kanssaan työskenteleville kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksien laajan kirjon. Nuorisovaihdon aikana nuoret ovat työskennelleet yhdessä walesilaisten nuorten kanssa, ja oppineet uutta myös omasta maakunnastaan. Hankkeen aikana on perustettu yli 40 nuorten kiertotalousyritystä.

-Nuoret ovat aidosti kiinnostuneita ja huolissaan esimerkiksi globaalista ilmastonmuutoshaasteesta, mutta heiltä puuttuu monesti työkalut ja ymmärrystä siitä, miten haasteista ja ongelmista voi osaamisen kautta synnyttää mahdollisuuksia ja jopa ratkaisuja. Koulut ja muut nuorten kanssa toimivat tahot ovat avainroolissa tulevaisuuden kiertotalousosaajien ohjaamisessa ja innostamisessa oikeaan suuntaan, ja siihen hankkeen toiminnot yhteen koonnut ReWitellen-käsikirja tarjoaa apua,” kertoo JAPA ry:n toiminnanjohtaja Anna Sarkkinen.

Osaamisen yhdistäminen avain voittoon

Hanketta on ollut vetäjien lisäksi toteuttamassa joukko yhteistyötahoja. Mukana toimintamallien testauksessa ovat olleet mm. Muuramen lukio ja Tikkakosken yhtenäiskoulu, sekä kansainvälisen yhteistyön osana Pembrokeshire College Walesistä.
– ReWi Visions on malliesimerkki yhteistyöhankkeen voimasta, joka yhdistää kiertotalouden asiantuntemuksen, yrittäjien verkostot ja yhdistystoiminnan Jyvässeudun 4H-yhdistyksen innostavaan nuorisotoimintaan”, Sarkkinen summaa.

ReWi sana tulee englanninkielen sanoista Resource Wisdom, joka tarkoittaa suomeksi resurssiviisautta. Rural Inspiration Awards kilpailuun tuli yli 120 ehdokkuutta 22 eri maasta, joista kahdeksan Suomesta. Finaaleihin valittiin kolme suomalaista hanketta, joista kaksi oli Keski-Suomesta. ReWi Visions -hankkeen tarinan voit lukea täältä.

Hankkeen verkkosivut, joista löydät Rewitellen- videot ja -oppaan.

Lisätietoa JyväsRiihen toiminnasta ja rahoituksesta

Toiminnanjohtaja Leena Karjalainen, 044 959 8500, leena.karjalainen(at)jyvasriihi.fi

Tiedote Jyväsriihi

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös