JyväsRiihen Virtaa-teemahanke yhdistysten pieninvestointeihin ja rakentamiseen

JyväsRiihen Virtaa-teemahanke yhdistysten pieninvestointeihin ja rakentamiseen

JyväsRiihi käynnistää Virtaa-teemahankkeen, joka innostaa kylissä toimivia yhteisöjä uudenlaiseen aktiivisuuteen, olipa kyseessä oman lähiympäristön kunnostus, mahdollisuudet virkistäytymiseen, liikuntaan tai luonnossa liikkumiseen.

Alahankkeissa kohennetaan yhteisten tilojen piha-alueita, luontoretkikohteita, uimarantoja, ulkoliikuntapaikkoja, laavuja tai vastaavia ja hankitaan tarpeellisia harrastusvälineitä yhteiseen käyttöön. Hankkeen tavoitteena on lisäksi houkutella uusia yhdistyksiä hanketoimintaan ja viritellä yhdistyksiä ja asukkaita yhteistyöhön.

Tukea voivat hakea Jyväskylän maaseutualueella, Laukaassa, Muuramessa ja Uuraisilla toimivat yleishyödylliset ja rekisteröidyt yhdistykset, seurat tai säätiöt.

Alahankkeiden hakuaika on 18.1.-10.2.2022

Teemahankkeeseen haetaan erillisellä haulla, jolle on laadittu hakuohje ja valintakriteerit. Rahoitusta haetaan täyttämällä erillinen hakulomake liitteineen. Lisätietoa hausta ja tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta: www.keskisuomenmaaseutu.fi/virtaa

Yksittäisen alahankkeen kustannukset voivat olla 1 000-15 000 euroa. JyväsRiihen tuki alahankkeille on 60 %. Loppuosa on yhdistyksen yksityistä rahoitusta, josta maksimissaan 90 % voi olla talkootyötä ja 10 % täytyy olla yksityistä rahaa.

Alahankkeissa tehtävien investointien kustannuksiksi hyväksytään suunnittelukulut, materiaalit, rakennus- tai asennustyö sekä koneet, kalusto ja laitteet.

Alahankkeet voivat sisältää esimerkiksi seuraavanlaisia toimenpiteitä:
• Ulkoliikuntapaikkojen parantelut: olemassa olevien rakennusten pienimuotoiset kunnostukset, kiinteät ulkokuntoiluvälineet, leikkikentät, uimarannat
• Luontoretkikohteet: polut, pienet sillat, portaat, kaiteet, pitkospuut, nuotiopaikat ja laavut, kyltit ja opastaulut
• Kylätalojen ympäristön toiminnallisuus: polut, leikkipaikat, aidat, valaistukset, esteettömyys
• Turvallisuuteen liittyvät koneet tai laitteet: aggregaatit, defibrillaattorit, lahtivajan kylmälaitteet ja muut vastaavat
• Harrastusvälineet yhteiseen käyttöön
• Rakentamisen tai kunnostuksen yhteydessä toimenpiteissä voi olla mukana kylän keskeisten alueiden tai kyläteiden maisemien raivaaminen tai avaaminen, vesakoiden raivaaminen ja vieraslajien kitkeminen kylien yhteisiltä alueilta tai teiden varsilta.

JyväsRiihen hallitus valitsee rahoitettavat alahankkeet maaliskuussa 2022. Virallista päätöstä hankkeelle odotetaan kevään/alkukesän 2022 aikana. Tuki maksetaan jälkikäteen toteutuneiden kustannusten mukaan.

Teemahankkeen rahoitusinfo järjestetään 19.1.2022

JyväsRiihi järjestää keskiviikkona 19.1.2022 klo 17.00 infon teemahankkeen rahoituksesta ja hakemisesta Teams-etäyhteydellä ja Jyväskylässä Voimala Business Parkissa. Ilmoittaudu mukaan: toimisto(at)jyvasriihi.fi. Osallistumislinkki ja tiedot tarkemmasta kokoontumispaikasta lähetetään ilmoittautuneille.

Mikäli kiinnostuit Virtaa-teemahankkeesta, olethan yhteydessä. Autamme JyväsRiihessä hakemiseen liittyvissä asioissa.

Lisätiedot Virtaa-teemahankkeesta:
Hankeneuvoja Jenni Tiainen, Leader JyväsRiihi
jenni.tiainen(at)jyvasriihi.fi, 044 988 2154

Toiminnanjohtaja Leena Karjalainen, Leader JyväsRiihi
leena.karjalainen(at)jyvasriihi.fi, 044 959 8500

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös