Sienten keruu ja käsittely

Hippos, Jyväskylä

Sienten keruu- ja käsittely -tilaisuudessa tutustutaan sienten tunnistukseen, poimintaan ja käsittelyyn käytännössä. Tilaisuus sisältää: Sieten tunnistus ja keruu maastossa Sienten kuivaus, pakastaminen, suolaus ja hapattaminen Sienten käsittelyharjoitukset Keräämme sieniä Laajavuoren alueelta, jonka jälkeen käsittelemme keräämämme sienet Tarmolan seurantalolla Palokassa. Asiantuntijoina keruutuotetarkastaja Anni Rintoo ja sienineuvoja, elintarvikeasiantuntija Mirja Pummila Osallistumismaksu 35 euroa.

35euroa

Kalariihi -webinaari & Lähiruoka-ja hankintatreffit Oulussa 18.9.2020

Kalariihi -webinaarissa kuullaan monipuolinen kalatalous-ja elintarvikealan toimijoiden paneelikeskustelu sekä ideoidaan yhdessä vajaasti hyödynnettyjen kalalajien elintarvikeketjun kehittämistä ja yhteistyötä. Tilaisuus on suunnattu kalastajille, muille kalatalousalan toimijoille, elintarvikealan toimijoille sekä kala-ja elintarvikealan kouluttajille ja kehittäjille. Tutustu tarkempaan ohjelmaan  ja ilmoittudu mukaan 16.9.mennessä! Lähiruoka-ja hankintatreffit -lähitapahtumassa pääset maistamaan paikallisia herkkuja, kuulemaan lyhyitä esittelyjä yrityksistä ja tuotteista sekä täydentämään […]

Lammasjalostuspäivä

Sedu Ilmajoki Ilmajoentie 525, Ilmajoki, Suomi

Koulutuksen ohjelma: 10.00-11.15 Lampaan rakennearvostelu ja käsittely/esittäminen (käytännönharjoitus) – Milla Alanco-Ollqvist ja Silja Alamikkotervo, ProAgria Etelä-Pohjanmaa 11.15-12.15 Lounas (omakustanteinen) 12.15-13.00 UK sheep industry – Lammastuotanto Iso-Britanniassa - Joanne Conington, Scotland’s rural college, (luento englanniksi, käännetään suomeksi) 13.00-13.15 Tauko, Vuotakilpailun vuotien esille laitto 13.15- 14.00 Breeding for disease resistance and using genomics in sheep breeding - Taudinkestävyyden jalostaminen ja genomiikan käyttö lampaiden jalostuksessa […]

50€

Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat

Wemmi – Ween maan wiljaa on syksyinen myyntitapahtuma. Syys- ja kevät toteutuksille on otettu käyttöön yhteinen lempinimi Wemmi. Samaan aikaan järjestetään myös Metsämme– ja Retkelle-messut, jotka siirtyivät keväältä syyskuulle. Lue lisää!

Ikuinen satokausi – teknologia mullistaa ruokamme -tapahtuma

Elintarvike- ja ruoantuotantoteknologian kehitys on välttämättömyys kasvavan, kaupungistuneen ja ikääntyneen väestön ruokkimiseksi. Ratkaisemmeko uudella teknologialla ruoantuotannon riittävyys, kestävyys- ja kannattavuusongelman? Tule mukaan keskustelemaan ja pohtimaan ruoan tulevaisuutta Ikuinen satokausi - teknologia mullistaa ruokamme -tapahtumaan pe 25.9.2020 klo 11.30–15.00, joko BioPaavoon, Kauppakatu 5, Saarijärvi tai virtuaalisesti myöhemmin ilmoitettavan Zoom-linkin välityksellä.

PÄMÄ-info: Hoivaa ja hyvinvointia maaseudulta

Zoom-etäyhteys

- Kokemuksia ikääntyvien maatilatoiminnasta - Laura Syrén, Päivä Farmilla -hanke - Isokummun lammastilan arki hoivaa ja kuntouttaa - Satu Kumpulainen, Isokummun lammastila - Monipuolista hyvinvointia Purola Farmilla - Pipsa Wagner, Purola Farm Tilaisuus järjestetään etäyhteyden välityksellä, saat linkin ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittaudu mukaan tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/5FCEE849DF1CFEFF Lisätietoja: Miisa Tavaststjerna miisa.tavaststjerna@witas.fi puh. 040 159 1449

Vapaa pääsy

Älykkäät Maaseudut Keski-Suomi -webinaari

Millainen on uuden vuosikymmenen maaseutu? Tule kertomaan näkemyksesi siitä, mitä toimia tarvitaan Keski-Suomen maaseudun tulevaisuuden tekemiseksi! Älykkäät Maaseudut -webinaari järjestetään torstaina 1.10.2020 klo 8.30–12.00.

Recurring

Meidän yhdistyksestäkö hankehakija? – maksuttomat koulutukset lokakuussa

Onko yhdistyksenne toiminnassa asioita, jotka kaipaavat muutosta tai kehittämistä? Löytyykö teiltä hieno idea hankkeeksi, mutta tarvitsette tukea suunnitelman tekoon? Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, Keski-Suomen Leader-ryhmät sekä Laukaan, Hankasalmen, Keuruun ja Saarijärven opistot järjestävät lokakuussa maksuttomat koulutusillat, joissa saa hyödyllistä tietoa hankesuunnitteluun ja viestintään. Koulutuksessa tutustutaan hankesuunnittelun periaatteisiin ja suunnitelman keskeisiin elementteihin. Koulutuksesta saat hyvän startin […]

Keski-Suomen matkailu & ruoka – ruokamatkailu – osallistu ja vaikuta -työpaja

Keski-Suomen ruokaan ja matkailuun keskittyvä - maakunnallinen webinaarityöpaja Keski-Suomen matkailu - ruoka - ruokamatkailu - osallistu ja vaikuta järjestetään tiistaina 6.10.2020 klo 8.30-12.00. Tilaisuudessa tuotetaan ruokamatkailun osio Keski-Suomen matkailustrategiaan. Keskisuomalainen elintarvikejalostaja, alkutuottaja, matkailutoimija, kehittäjä, päättäjä ja aiheesta kiinnostunut, tervetuloa mukaan. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu viimeistään 1.10.

Tietoa maaseudun yritysten ja alkutuotannon koronatuista

netissä , Suomi

Ohjelma: KOTO-hanke, Eeva-Liisa Kivimäki Väliaikiaset tuet maaseudun yrittäjille ja alkutuottajille, Panu Kässi, Keski-Suomen ELY-keskus ProAgria Keski-Suomen palvelut maaseudun yrittäjille (Hannu) Ennakkokysymyksiin vastauksia   Ilmoittautumiset 4.10. mennessä: Paula Salonen 043 824 9641 paula.salonen@maajakotitalousnaiset.fi Ilmoittautuneille lähetetään Microsoft Teams linkki, jolla tapahtumaan pääsee osallistumaan sekä liittymisohjeet.   Tapahtuman järjestää KOTO-hanke (Keski-Suomen Maaseudun KOronasta TOipuminen), jota rahoittaa Keski-Suomen Liitto. […]

Vapaa pääsy

Lankojen sienivärjäys ja värjäyksessä käytettävät sienet -webinaari

Tule oppimaan kuinka sienillä värjäten saa kauniita ja uniikkeja lankoja! Webinaarissa käydään läpi värjäyssienet ja niiden tunnistus sekä kuinka lankoja sienillä värjätään. Asiantuntijana luonnonvara-alan opettaja, kokenut värjäri Taina Perkiö. Webinaari pidetään Teams:n kautta. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja liittymisohjeet. Omalla koneella ei tarvitse olla Teams-sovellusta ladattuna. Osallistumismaksu 35 euroa. HUOM. Käytännössä pääset sienivärjäystä kokeilemaan 25.10 Saarijärvellä […]

35euroa
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös