Käsintehty ruoka -kilpailu 2018 avattu – osallistu!

Käsintehty ruoka -kilpailu 2018 avattu – osallistu!

Kolmatta kertaa järjestettävä Käsintehty ruoka -kilpailu julistetaan avatuksi tänään 9.7.2018.

Kilpailu käydään suomalaisista raaka-aineista (pääosin, ei koske esim. mausteita) valmistettujen elintarvikkeiden kesken ja se on avoin kaikille suomalaisille toimijoille. Edellytyksenä kilpailuun osallistumiselle on tuotannon käsityömäisyys ja pienimuotoisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotteita, joita valmistavat mikro- ja pk-elintarvikeyritykset ja joiden raaka-aineiden alkuperä on tunnistettavissa.

Kilpailuun ilmoitetut tuotteet arvioidaan ja tulokset julkistetaan Wemmi – Ween maan wiljaa -tapahtumassa Jyväskylässä 22.9.2018.

Kilpailun päätuomarina toimii Keski-Suomen Keittiömestarit ry:stä opetusneuvos Martti Lehtinen. Muut tuomarit ovat Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja, Luotolan tilan yrittäjä Pirjo Luotola, tämän vuoden MasterChef-voittaja Marjut Koiranen, graafisen suunnittelun toimisto PIGMEn ad, graafikko Markus Viitakoski sekä Jämsänkosken K-Market Viljan ja K-Market Kaipolan kauppias Mika Lindeqvist.

Kilpailussa valitaan kolme parasta käsintehtyä elintarviketta. Raadilla on myös mahdollisuus nimetä kunniamaininnan saaja jostakin erityisestä ansiosta tuotekehityksessä, innovatiivisuudessa tai pakkauksessa.

Palkittavien tuotteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota tuotteen laatuominaisuuksiin, kuten makuun, ulkonäköön, tuoksuun, väriin, rakenteeseen ja koostumukseen. Tärkeimpänä näistä painotetaan makua. Lisäksi arvioidaan myyntipakkausta, tuotteen tarinaa, mahdollista tuotteeseen liitettyä reseptiikkaa, innovatiivisuutta ja sovellettavuutta. Myös tuotteen mahdollinen käytettävyys ammattikeittiöissä voi soveltuvin osin tuoda lisäpisteitä.

Yrittäjä, hyödynnä tämä loistava tilaisuus sparraukseen ja palautteeseen elintarvikkeestasi/tuotteestasi. 

Käsintehty ruoka -kilpailun 2018 materiaalit

Käsintehty ruoka -kilpailun juliste
Käsintehty ruoka -kilpailukutsu
Käsintehty ruoka -kilpailun säännöt
Käsintehty ruoka -kilpailuun ilmoittautuminen

Lisätietoja:

Leena Pölkki, leena.polkki@jamk.fi, p. 050 401 1894
Toni Laajalahti, toni.laajalahti@jamk.fi, p. 040 5514 503
Piia Kykkänen, piia.kykkanen@jamk.fi , p. 040 571 5286

Logot ELY-keskus, Keski-Suomen Keittiömestarit, JAMK, ProAgria Keski-Suomi, Wemmi ja EU

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös