Käsintehty ruoka -kilpailu kisattiin Jyväskylässä 16.9.2017 – Kärkikolmikko löytyi Keski-Suomesta, voittajaksi nousi Järki Särki

Käsintehty ruoka -kilpailu kisattiin Jyväskylässä 16.9.2017 – Kärkikolmikko löytyi Keski-Suomesta, voittajaksi nousi Järki Särki

Käsityömäisesti ja pienimuotoisesti tuotettujen suomalaisten elintarvikkeiden paremmuus ratkottiin Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinoiden yhteydessä toista kertaa järjestetyssä, valtakunnallisessa Käsintehty ruoka -kilpailussa 16.9.2017.

Kilpailun kärkikolmikko löytyi tänä vuonna Keski-Suomesta. Voittajaksi nousi Järki Särki Oy:n Järki Särki, makuna savustettu ja luomu valkosipuli. Toisen sijan nappasi Jukolan Juusto Oy:n Aito Cheddar Chahti ja kolmanneksi ylsi Jyväs Pakari Oy:n Riihilimppu. Nojosniemen Tilan kuivattu härkäpapurouhe sai puolestaan kunniamaininnan Suomi100-tuotteena.

Käsintehty ruoka -kilpailussa arvioitiin elintarvikkeita laadukkuuden ja oivaltavuuden suhteen. Arviointikriteereinä toimivat ennen kaikkea tuotteen maku, mutta myös ulkonäkö, tuoksu ja rakenne. Lisäksi huomiota kiinnitettiin myyntipakkaukseen, tuotteen tarinaan ja innovatiivisuuteen. Arvioinnista vastasi raati, jossa työskentelivät opetusneuvos Martti Lehtinen, yrittäjä Sirpa Pekkarinen, Suoramyynti Torppareiden edustaja Tiina Autio, ProAgria Keski-Suomen johtaja Vesa Laitinen sekä new business strategi, tuotanto-ad, Anne Ala-Krekola Mainostoimisto M1:stä.

Kilpailuun osallistui kaikkiaan 16 tuotetta. Mukana oli leipiä, härkäpapua, juustoja, lihaa, kalaa, suolakurkkua, majoneesia, tervasiirappeja, hyytelöä sekä jäätelöä.

– Ruokakilpailun tuotevalikoima oli tänä vuonna monipuolisempi. Leipä on vaikuttava tuote, sillä se on monessa maakunnassa ainut lähituote, kiteytti raadin puheenjohtajana toiminut Martti Lehtinen.

– Mukana oli erilaisia tuotteita ja myös haasteellisia uutuuksia ja rohkeita tuotteita, täydensi Sirpa Pekkarinen.

Käsintehty ruoka -kilpailulla halutaan lisätä suomalaisten raaka-aineiden käyttöä elintarvikejalostuksessa, nostaa pienimuotoisen tuotannon arvostusta sekä parantaa suuren yleisön, kaupan ja ammattikeittiöiden tietoisuutta olemassa olevasta tarjonnasta. Kilpailun järjestivät Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke ja ProAgria Keski-Suomi.

Taustatietoja Käsintehty ruoka -kilpailusta

Lisätietoja:
Leena Pölkki, leena.polkki(at)jamk.fi, p. 050 401 1894

Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Logot ELY-keskus, Keski-Suomen Keittiömestarit, JAMK, ProAgria Keski-Suomi, Wemmi ja EU

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös