Kasvikset kiinnostivat kävijöitä lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtumassa Saarijärven Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018

Kasvikset kiinnostivat kävijöitä lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtumassa Saarijärven Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018

Teksti ja kuvat: Mirja Pummila / Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Lähiruokaosasto Saarijärvellä Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018 / Kuva: Mirja PummilaLähiruoka- ja ruokakasvatustapahtuma järjestettiin Saarijärvellä Tarvaalassa Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018. Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten/Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeen osasto oli Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutin pihalla. Osastolla esiteltiin kauden kasviksia, jaettiin lähiruokamateriaalia ja maistatettiin maakunnassa kasvatettuja kyssäkaalia ja kirsikkatomaatteja.

Lähiruokaosasto Saarijärvellä Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018 / Kuva: Mirja PummilaKoululaisille oli ratkaistavana ristisanatehtävä maaseudun ruuantuotannon maisemaan liittyen. Perjantaina 14.9. asiakkaat olivat Saarijärven ja lähikuntien yläkoululaisia opettajineen. Lauantaina 15.9. osastolla vieraili väkeä vauvasta vaariin, lapsiperheitä oli paljon liikkeellä.

 

Lähiruokaosasto Saarijärvellä Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018 / Kuva: Mirja PummilaLähiruokaosasto Saarijärvellä Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018 / Kuva: Mirja PummilaKävijät olivat erittäin kiinnostuneita kasviksista. Naiset tunsivat kasviksia huomattavasti paremmin kuin miehet. Edelleen joillakin tuntui olevan kovasti ennakkoluuloja esim. kaaleja kohtaan. Osalla taas kasvimailla kasvoi hyvinkin monenlaisia kasviksia. Useat kertoivat ostavansa kyssäkaalia myös kotiin. Kyssäkaali on edelleen pääosalle uusi tuttavuus ja he olivat ilahtuneita uudesta makuelämyksestä. Lehtikaalin suosio tuntui jatkuvan edelleen.

Kaikkineen osastoon tutustui perjantaina 250 henkilöä ja lauantaina 200 henkilöä. Lauantain rankkasade tapahtuman lopussa hieman vähensi kävijöitä.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös