Keski-Suomen päivää juhlitaan 18.4., ohjelmassa mm. kokkikilpailu, maakunnan makuja, kulttuuria ja eläviä perinteitä

Keski-Suomen päivää juhlitaan 18.4., ohjelmassa mm. kokkikilpailu, maakunnan makuja, kulttuuria ja eläviä perinteitä

Tiedote

Torstaina 18.4. juhlitaan Keski-Suomen päivää. Tapahtumia järjestetään ympäri maakuntaa. Päivän päätapahtuman teemana on tänä vuonna keskisuomalainen ruoka.

Kokkikilpailu Sepässä ja suorana lähetyksenä Ylen ja Keskisuomalaisen verkossa

Makujen Keski-Suomi -tapahtuma järjestetään Kauppakeskus Sepässä 18.4. klo 12 – 18.

Ohjelman huipennus on klo 15 käynnistyvä ’Taistelevat Keski-Suomen kokit’ -kilpailu. Keskisuomalaisten huippukokkien Juha Lehtosen (ravintola Harmooni, Suomen kokkimaajoukkue) ja Riku Ruuskasen (Kortteliravintola Remy) joukkueissa kisaavat näyttelijä Hanna Liinoja ja teatterikuraattori Antti Niskanen Jyväskylän kaupunginteatterista sekä juontaja Hanna Talikainen Yleltä ja toimittaja Tuula Puranen Keskisuomalaisesta. Kilpailun juontaa varapäätoimittaja Inkeri Pasanen Keskisuomalaisesta ja muun tapahtuman juontaa Henri Berg Yleltä. Kilpailu näkyy suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Keskisuomalaisen verkkopalvelussa. Se on katsottavissa verkossa myös jälkikäteen.

Tapahtumassa julkistetaan myös #makujenkeskisuomi -kuvakilpailun voittajat. Lisäksi Gradian kokkiopiskelijat maistattavat keskisuomalaisia makuja. Herkkuja voi ostaa myös mukaan paikallisten tuottajien kojuilta, joita on kauppakeskuksen sisä- ja ulkotiloissa.

Tapahtuman järjestäjinä toimivat Keskisuomalainen, Yle Jyväskylä, JAMK – Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke KEKO 2 sekä Keski-Suomen liitto.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Voit nauttia tunnelmasta koko tilaisuuden ajan tai pistäytyä itsellesi parhaiten sopivana hetkenä.

”Keskisuomalainen ruoka on aitoa, laadukasta ja monipuolista. Omasta maakunnastamme saadaan viljaa, marjoja, lihaa, riistaa, järvikalaa ja hunajaa. Lista täydentyy koko ajan uusilla, kiinnostavilla tuotteilla, kuten hampulla ja kuhnureilla. Haluankin haastaa kaikki maakunnan asukkaat ottamaan tavaksi, että ostoksiin sisältyy ainakin yksi keskisuomalainen tuote joka kauppareissulla”, sanoo Leena Pölkki, Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke KEKO 2:n projektipäällikkö.

Kulttuuria ja eläviä perinteitä tapahtumissa eri puolilla maakuntaa

Keski-Suomen päivän perinteisiin kuuluvat yhteisölliset tapahtumat eri puolilla maakuntaa. Tänä vuonna on mahdollista osallistua muun muassa pääsiäisajan perinteiseen kiiran ajoon tai afrikkalaiselle lounaalle. Päivää juhlistetaan myös saunomalla, musiikilla ja taidenäyttelyillä. Vuosittaisiin perinteisiin kuuluva Keski-Suomen kyläkierros suuntautuu tällä kertaa Konginkankaalle ja Köyhyyden kylään Rautionmäelle Sumiaisiin. Katso ohjelmatiedot Keski-Suomen liiton sivuilta.

Keski-Suomen päivän historia ulottuu vuoteen 1856 asti. Tuolloin, huhtikuun 18. päivänä, Keski-Suomen maakunta-aatteen puolestapuhuja Wolmar Styrbjörn Schildt nosti käsitteen Keski-Suomi tiettävästi ensimmäistä kertaa julkiseen keskusteluun sanomalehti Suomettaressa.

Lisätietoja:

Leena Pölkki
leena.polkki[at]jamk.fi
p. 0504011894

Leena Pajala
leena.pajala[at]keskisuomi.fi
p. 040 595 0015

Tuulia Nieminen
tuulia.nieminen[at]keskisuomi.fi
p. 040 591 5058

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös