Koronaviruksen vaikutukset kehittämishankkeisiin sekä ilmoitus eräiden tapahtumien peruuntumisesta

Koronaviruksen vaikutukset kehittämishankkeisiin sekä ilmoitus eräiden tapahtumien peruuntumisesta

Keski-Suomen ELY-keskuksen tiedote 23.3.2020

Koronaviruksen vaikutukset kehittämishankkeisiin sekä ilmoitus eräiden tapahtumien peruuntumisesta

COVID-19-tartuntatautiepidemialla on vaikutuksia myös Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman kehittämishankkeisiin. Valtiot ovat rajoittaneet matkustamista ja kokoontumisia. Koronavirustartunnan riski on kohonnut koko maailmassa.

Maaseuturahaston hankkeita toteuttavat organisaatiot arvioivat itse tapauskohtaisesti, voiko suunniteltua matkaa, tilaisuutta tai tapahtumaa siirtää eteenpäin. Tärkeä on noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja valtioneuvoston antamia ohjeistuksia. Peruuntuneen tai siirtyneen matkan tai tapahtuman osalta tulee olla yhteydessä tuen myöntäneeseen ELY-keskukseen.

Mikäli hankematkoja, tilaisuuksia ja tapahtumia peruuntuu tai siirtyy, on kulujen korvaamista aina ensin tiedusteltava matkojen osalta lentoyhtiöiden, matkavakuutuksen tai luottokorttiyhtiön kautta ja tilaisuuksien osalta peruutusehtojen mukaisesti. Korona-viruksen takia peruttujen matkojen ja tapahtumien kulut ovat tukikelpoisia, jos ne ovat lopullisia ja kohdistuvat hankkeelle.

Jos hankeaika on päättymässä, voidaan arvioida jatkoajan myöntämistä hankkeelle, jolloin hankesuunnitelmaan kuuluvia toimenpiteitä voidaan tehdä myöhemmin. Jos siirtäminen ei ole tarkoituksenmukaista, voidaan toimenpiteet perua. Tällöin arvioidaan, täytyykö hankesuunnitelmaa muuttaa.

Mikäli hankeaika on päättymässä ja matka tai tapahtuma on siirtymässä hankeajan päättymisen jälkeiseen ajankohtaan, tulee tuensaajan jättää etukäteen jatkoaika-/ muutoshakemus ottaen huomioon hankkeen erityispiirteet ja olosuhteet sekä erityisesti koronaepidemian hankkeelle aiheuttaman jatkoajan tarpeen. Jatkoaika-/ muutoshakemukset ratkaistaan tapauskohtaisesti ottaen huomioon vallitsevat olosuhteet. Suunnitelkaa muutokset ajatuksella ja olkaa meihin yhteydessä, ennen kuin alatte toteuttaa uutta suunnitelmaa.

Lisäksi muistutamme, että hankkeiden tulisi nyt käyttää erityisen tarkkaa harkintaa kaikenlaisten tilaisuuksien, tapahtumien ja kokousten suunnittelussa ja järjestämisessä ja tukeutua kaikessa toiminnassa viranomaisten antamiin ohjeisiin. Ajankohtaiset linkit: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Keski-Suomen osalta 26.3. pidettäväksi suunniteltu Älykkäät maaseudut -tilaisuus on peruutettu. Jatkamme kuitenkin uuden ohjelmakauden valmistelua muulla tavoin vielä tänä keväänä. Ilmoitamme, kun uusi suunnitelma saadaan tehtyä.

Pöllöparlamentin kokoontuminen 6.4. on peruttu. Myös Amazing Keski-Suomi -tapahtuma toukokuulta siirtyy vuodella eteenpäin.

Lisätietoja voi kysellä Keski-Suomen ELY-keskuksen maaseutuyksiköstä

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös