Kylältä kylille, kylähullun tapaan

Kylältä kylille, kylähullun tapaan

Alpiini Piiparinen, valtakunnan 14. virallinen kylähullu lähtee kyläkierrokselle

Valtakunnan 14. virallinen kylähullu Matti Hämäläinen alias Alpiini Piiparinen on pähkäillyt elämänmenoa ja hiukan jo kyllästynyt omaan seuraansa. Niinpä hän haluaa lähteä kylille etsimään keskustelua!

Kyläloppari Alpiini Piiparinen on rakentanut itselleen jättimäisen linnunpöntön, jossa on miettinyt maailman menoa. Piiparinen käsittelee tärkeitä teemoja kylien ja yhteisöjen elämästä keskustelun ja oman ajattelun kautta. Häntä katsoessaan ei voi olla pähkäilemättä elinvoimaisuuteen liittyviä kysymyksiä: yhteisöllisyyttä, asenteita, rahaa ja rakkautta.

Tämän esityksellisen luennon nähtyään olo on kuin olisi tullut yleisen saunan lauteilta. On tullut pähkäiltyä omassa pöntössä ja ehkä
jotain myös yhdessä.

VAROITUS! Saattaa sisältää omien aivojen käyttöä.

Kesto noin 40 min + turpakäräjät 30-60 min.
Sisältö on sopiva lapsille mutta teemat on tarkoitettu aikuisille.
Kylähullu vierailee näillä teemoilla myös ilman esitystä.

Pienen katkelman Alpiini Piiparisesta näet ja kuulet  YouTubessa, ole hyvä.

Kylähullun voi tilata Keski-Suomessa omalle kylälle tai tapahtumaan 2.1.2017 – 30.9.2019 välisenä aikana – eikä maksa mitään. Kylähullu vierailee myös maakunnan ulkopuolelle, jolloin tilaaja maksaa kustannukset.

Kylältä kylille, kylähullun tapaan -hanke

Keski-Suomen Kylät ry ja Matti Hämäläinen ovat saaneet rahoitusta, jonka avulla kylähullu voi vierailla keskisuomalaisissa kylissä ja taajamissa kylä- ja asukasyhdistysten ja tapahtumien vieraana.

Hankkeen tavoitteena on herättää kylät ja saada virtaa niihin toimijoihin, joilta toiminta on hiipumassa. Hanke peräänkuuluttaa osallistumista ja korostaa yhteisöllisyyden merkitystä sekä viestittää kylätoimijoille esimerkkien ja kylähulluuden kautta ratkaisumalleja, jotka rohkaisevat kyliä omaehtoiseen toimintaan. Valtakunnan virallinen XIV kylähullu Matti Hämäläinen Äänekosken Koiviston kylältä tuo asiaan uudenlaisen ja luovan lähestymistavan ja asiasisällön. Hanke innostaa kyliä toimimaan ja näkemään oman ympäristönsä ja toimintansa arvon toisilta kyliltä saatujen esimerkkien avulla.

Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Keski-Suomen Ely-keskus. Äänekosken kaupunki on tukenut hanketta myöntämällä välirahoituksen.

Yhteystiedot

  • Matti Hämäläinen matti.hamalainen(at)aanekoski.fi, 040 6739612 TAI
  • Tanja Rämä tanja.rama(at)keskisuomenkylat.fi, 040 5420652
  • Kylähullu Facebookissa
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös