Mesiangervopikkuleivät

Mirja Pummilan ohje

250 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
4,5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl piimää tai kermaviiliä
1 g kuivattuja mesiangervon kukkia (sen verran että taikina maistuu hieman vaniljaiselta)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna. Sekoita jauhojen joukkoon ruokasooda, suola ja mesiangervo, lisää taikinaan vuorotellen piimän/kermaviilin kanssa. Leivo taikina tangoiksi, leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä ne palloiksi. Muotoile pikkuleiviksi litistäen haarukalla. Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.

 

 

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös