Varmista huomisen ruoka. Osta läheltä.

Varmista huomisen ruoka. Osta läheltä.

Haluamme olla mukana auttamassa paikallisia yrityksiä ja haastaa myös Sinut tekemään hankinnat kotikeittiöön paikallisuus edellä! Olemme koonneet lähiruokakampanjassamme tänne aitomaaseutu.fi -sivustolle linkkejä muun muassa suoramyyntipisteistä ja REKO-jakoringeistä. Myös valtakunnallista aitojamakuja.fi -sivustoa kannattaa hyödyntää. Lue lisää ja osallistu myös somessa: Facebook:ssa, Instagram:ssa, Twitter:ssä ja YouTube:ssa.

Ilmianna meille suoramyyntitilat ja ruokapalveluyritykset, jotka valmistavat ruokaa lähiruokapainotuksella kotiin ostettavaksi. Kerro meille ja muille myös hyvistä esimerkeistä tai vinkkaa toimiva lähiruokaresepti kaikkien iloksi.

Me suomalaiset kuluttajat luotamme suomalaiseen ruokaan. Perustellusti. Sillä kotimaisen ja paikallisesti tuotetun ruoan turvallisuus sekä vastuullisuus pystytään osoittamaan kuluttajalle aukottomasti. Luottamus läpi ruokaketjun pellolta pöytään perustuu pitkäjänteiseen yhteistyöhön, jossa eri toimijat tunnistavat toisensa ja tekevät yhteistä laatutyötä.

Silti koronapandemian myötä poikkeusolosuhteet ovat haastaneet myös alkutuotannon ja elintarvikealan. Lukuisten ravintoloiden ja matkailukohteiden jouduttua keskeyttämään toimintansa, ovat myös raaka-aine- ja elintarviketilaukset peruuntuneet. Kurimuksessa ovat niin palveluyritykset kuin ruokatoimittajat. Varmista huomisen ruoka. Osta paikallista.

Sinut on siis haastettu mukaan! Katso Leena Pölkin (JAMK/ KEKO 2), Amanda Vesiahon ( MTK Keski-Suomi), Mirja Pummilan (ProAgria Keski-Suomi/Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset) ja Enni Huotarin (Keski-Suomen liitto) haastevideot ja ryhdy toimeen!

Päivitys 15.5.2020

Kampanjamme ensimmäinen osa on virallisesti päättynyt 10.5.2020. Tämä sivusto pysyy kuitenkin ylläpidettynä ja päivittyy ajoittain.

Nyt haluaisimme vielä tietää, kuinka onnistuimme. Teimmekö näkyväksi lähiruokaa ja paikallista elintarvikeketjua? Jäikö jotain vielä puuttumaan? Auta meitä edistämään työtämme ja vastaa lyhyeen kyselyyn. Kiitos ajastasi ja tuesta lähiruokayrittäjille! Kaikkien 24.5.2020 mennessä vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Maija Silvennoisen Ruiskirja (1 kpl).

Päivitys 30.6.2020

Tuotamme aktiivisesti uutta sisältöä sivustolle jälleen 28.8.-30.9.2020.

Päivitys 31.8.2021

Kampanjoimme jälleen lähiruoan puolesta Lähiruokakarnevaalien muodossa. Lue lisää!

Mukana lähiruoan puolesta:

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös