Läntisen Järvi-Suomen alueelta on mukana 12 yritystä tammikuussa pidettävillä Grüne Woche Berlin -messuilla

Läntisen Järvi-Suomen alueelta on mukana 12 yritystä tammikuussa pidettävillä Grüne Woche Berlin -messuilla

 

18.–27.1.2019 järjestettäville IGW2019 -messuille osallistuu Leckere Westliche Seenplatte –yhteisosastolla seitsemän (7) näytteilleasettajaa Keski-Suomesta, kolme (3) yritystä Pirkanmaalta ja yksi (1) Hämeestä, minkä lisäksi 1 yritys Varsinais-Suomesta on esillä viljaosastolla. Mukana osastolla ovat Ahontuvan tarhat, Hakamaan lammastila, Markkulan marjatila, Konttiaho Highland Ranch, Säilyke Herttua, Markkulan Marjatila, Suomen hampputuotteet, Polar Spring, Luonnon Magiaa, Teiskon viini, Jukolan juusto ja Viljaosastolla Birkkalan tila.

Internationale Grüne Woche (IGW2019) –messut ovat Berliinissä järjestettävät maailman suurimmat elintarvikealan kuluttajamessut, joille osallistuu 10 päivän aikana vuosittain noin 400 000 kävijää. Suomi on tänä vuonna esillä suuremmalla näkyvyydellä ollessaan messujen kumppanimaana teemalla ”Aus der Wildnis” eli villistä luonnosta. Suomen messuhalli (10.2.) täyttyy yli 80 suomalaisyrityksestä.

Läntisen järvisuomen osastolla pääsee tutustumaan suomalaisen maaseudun elintarvikealan mikro- ja pienyrityksiin sekä tuotteisiin, joista suurin osa on ollut saatavilla tähän asti vain Suomessa. Tuotteiden vahvuuksia ovat paikallisuus ja omaleimaisuus sekä korkea laatu. Raaka-aineet on kerätty tai kasvatettu lähellä jalostajia, jopa omalla maatilalla tai naapurissa. Messuille osallistuvista yrityksistä osa tarjoaa myös majoituspalveluja metsäisessä järvisuomessa.

Polar Spring toivoo uusia uomia Saksan markkinoille. Meille IGW:hen osallistuminen olisi tuntunut liian isolta haasteelta suhteessa näkyvyyteen ilman kumppanuusmaahanketta. Kokemus tulee olemaan opettavainen ja aito rutistus monella tapaa. IGW tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden päästä esille ja tehdä asioita yhdessä muiden suomalaisten kanssa. Odotamme IGW-päiviä innolla.” Hanna Kopra – Polar Spring -edustaja messuilla.

Osa osastomme yrityksistä on myös lähtenyt mukaan hakeakseen nykyiseen toimintaansa vauhtia, eli uutta toimintatapaa ja ideoita myös kotimaan kentällä toimimiseen. Pienelle yritykselle tällaisille messuille nopealla aikataululla valmistautuminen ja itse osallistumiseen sitoutuminen, on kova ponnistus kaikkien muiden loppuvuoden kiireiden ohessa. Sekä valmistautuminen, että osallistuminen laittaa katsomaan yrityksen ja omaa toimintaa uudelta kantilta. Lähes kaikille yrityksille vienti on uusi asia.

”Tämä on ollut meille iso stressitekijä ja vielä suurempi kuluerä: esitteet, uudet etiketit, nettisivut, ja muut, mutta myös todellakin upea mahdollisuus. Olemme ”joutuneet” miettimään liiketoimintaamme uudelleen, sekä sitä, mitä tuotteita kehitämme, mitä tarjoamme ja esittelemme uusille asiakkaille. Messuille lähdemme avoimin mielin; kuulostelemaan asiakkaitten mielipiteitä sekä tuotteistamme että tuotteittemme ulkoasusta. Pyrimme myös luomaan kontakteja. On kunnia saada osallistua messuille muiden suomalaisten yritysten kanssa. Kiitos.” Nina Abraitis – Luonnon magiaa yrittäjä.

”Yritysten innostus ja rohkeus lähteä mukaan on ollut ihailtavaa. Odotamme suurella mielenkiinnolla millaisen kokemuksen ja palautteen kera yritykset palaavat messuilta.” Suvi-Tuulia Leinonen – projektipäällikkö JAMK

Läntisen järvisuomen; Leckere westliche Seenplatte -osastolla olevat yritykset tutustuvat messuilla saksalaisten kuluttajien toiveisiin ja mielipiteisiin tuotteista, sekä vierailevat KaDeWe-tavaratalossa tutustumassa messujen aikana esillä olevaan Suomi-tuotteiden kampanjaan. Yhteensä 11 yritystä osallistui myös messujen ohessa järjestettävään ammattilaistapahtumaan Suomen Berliinin Suurlähetystössä 16.1.

Yrityksille on myönnetty messuille valmistautumiseen, tuotekehitykseen ja markkinointiviestintään sekä messuosallistumiseen maaseuturahoituksen yritysryhmän kehittämisrahoitusta Keski-Suomen ELY-keskukselta. Yritysryhmähankkeiden hallinnoinnista sekä messuosallistumisen toteutuksesta vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Messuosastolle tulee JAMKilta yritysten messuavustajiksi myös opiskelijoita, joista osa toteuttaa Suomi-osastolla MTK:n toimeksiantona kyselyjä messuvieraille.

 

Lisätietoja ja läsnä messuilla:

17.1-22.1.2019

Sanna Ojala, projektipäällikkö / Vientivalmiuksien kehittäminen Saksan markkinoille – IGW2019 -hanke

sanna.ojala@jamk.fi, p. 050 412 0491

 

21.1.-27.1. 2019

Suvi-Tuulia Leinonen, projektipäällikkö / IGW2019 YR1 ja IGW2019 YR2 -yritysryhmähankkeet

suvi-tuulia.leinonen@jamk.fi, p. 040 669 0645

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös