Lasten ja nuorten lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtuma järjestettiin Saarijärvellä 8.-9.9.2017

Lasten ja nuorten lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtuma järjestettiin Saarijärvellä 8.-9.9.2017

Teksti ja kuva: Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset

Lasten ja nuorten lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtuma järjestettiin Tarvaala 150 -juhlan yhteydessä lähiruokatorilla ja JAMK Biotalousinstituutin pihassa 8.-9.9.2017. Tapahtumassa Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Eeva-Liisa Kivimäki ja Mirja Pummila esittelivät kauden kaaleja ja juureksia. Kasvikset olivat pääosin Taatilan tilalta Riihosta ja Luotolan maatilalta Saarijärveltä. Asiakkaille maistatettiin vihreä unelma -smoothieta, ruisleipää ja kyssäkaalta. Perjantaina 8.9. asiakkaat olivat Saarijärven ja lähikuntien ala- ja yläkoululaisia sekä lukiolaisia. Osastolla kävi paljon myös lapsiperheitä sekä eläkeläisiä.

Tapahtumassa järjestettiin myös tietovisa kaaleista, johon osallistuivat koululaiset ja aikuiset. Kilpailuun osallistuneet saivat lähiruoka-magneetin. Naiset olivat erittäin kiinnostuneita kasviksista ja he tunsivat kasviksia huomattavasti paremmin kuin miehet. Kyssäkaali oli pääosalle uusi tuttavuus ja he olivat ilahtuneita uudesta makuelämyksestä. Useat kertoivat ostavansa kyssäkaalta myös kotiin.

Lauantaina 9.9. osastolla kävi lapsiperheitä ja Tarvaalan juhlan väkeä. Perjantaina osastoon tutustui kaikkiaan 450 henkilöä ja lauantaina 400 henkilöä.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös