Työhyvinvointi ja -turvallisuus

1. Kaikissa töissä työhyvinvointia luo se, että ihmiset saa käyttää ja kehittää kykyjään ja osaamistaan, ilman rajoitteita ja pakkoa. Että työ on itselle mielekästä ja siksi valittua. Vapaus ja sen tuoma onnistuminen tuo motivaatioita ja lisää onnistumisia ja työssä jaksamista.
Myös se, että ihmiset saavat toimia omilla arvoillaan, ei pakotteista jonkun itselle vieraan toimintatavan tai vaatimuksen mukaan.
Ihmisten kahlitseminen ja ulkoa tuodut erilaiset pakotteet ja syötetyt toimintamallit, jatkuva kiireen ja paineen asettaminen, vain raportoimiseen, kuluttavat aikaa ja voimia, eikä tue työhyvinvointia.

2. Liikuteltavilla aitaporteilla saadaan esim. varastoon tehtyä kuljetusta odottavalle eläimelle tila, josta se on helppo noutaa. Siirreltävien aitojen avulla helpotetaan eläinkuljettajan työtä, koska heidän ei tarvitse välttämättä muuta kuin avata lastaussilta ja odottaa kun eläin on kyydissä. Siirrettävät aidat ovat kustannustehokkaita, säästävät aikaa ja ovat loistava tautisulku.

3. Pienkuormaajaan kannattaa laittaa työkaluille esim. porakoneelle ja lenkkiavaimille teline (esim. naulapussi), jotta tarvittavat työkalut kulkevat  koko ajan mukana. Telineessä on myös hyvä kuljettaa nappua, jolla voi puhdistaa esim. juomakuppeja. Pienkuormaajassa on hyvä olla myös kiinteät vasaravyö- ja puukkotelineet, jotta vasara ja puukko ovat aina nopeasti käyttöönotettavissa. Ei tarvihte katella!

4. Sonnipoikien ulkotarhan voi tehdä pyöröpaalien avulla. Eläinten terveys paranee nopeasti ja myös yrittäjien hyvinvointi kohenee oleellisesti, kun eläimet voivat hyvin.

5. Lasten turvallisuutta ja navettatöissä mukana oloa ei sovi unohtaa. Lypsykiskoihin asennettu lasten turvaistuin on oiva keino pitää lapsi mukana työssä turvallisesti. Ja lapsen tyytyväisyyskin on taattu, kun turvaistuin liikkuu paikasta toiseen.

6. Kannukonettakin kannattaa liikutella lypsykiskoilla.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös