Miksi Käsintehty ruoka -kilpailu? Tutustu päivitettyihin sääntöihin ja osallistu!

Miksi Käsintehty ruoka -kilpailu? Tutustu päivitettyihin sääntöihin ja osallistu!

Käsintehty ruoka -kilpailu Ween Maan Wiljaa -tapahtumassa 17.9.2016 Jyväskylän Lutakossa

Haluamme lisätä suomalaisten raaka-aineiden käyttöä elintarvikejalostuksessa ja nostaa pienimuotoisen tuotannon arvostusta, tasoa ja käyttäjälähtöisyyttä. Kilpailun tavoitteena on myös parantaa suuren yleisön, kaupan ja ammattikeittiöiden tietoisuutta olemassa olevasta tarjonnasta. Samalla vahvistetaan molemminpuolista yhteistyötä.

Kilpailu on hyvä väylä saada tuotteensa arvioitavaksi ja saada niille näkyvyyttä. Kun yrittäjä kehittää tuotteelleen toivomiaan laatu- ja myyntiominaisuuksia, pystyy hän kilpailun avulla peilaamaan niiden vastaavuutta jatkokäyttäjien toiveisiin ja odotuksiin. Tästä syystä myös tuomaristo koostuu kaupan, ammattikeittiöiden ja kuluttajien edustajista. Kilpailu toteutetaan Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -hankkeen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja ProAgria Keski-Suomen yhteistyönä.

Kilpailun säännöt

Kilpailussa haetaan hyvänmakuisia ja laadukkaita suomalaisista raaka-aineista (pääosin, ei koske esimerkiksi mausteita) valmistettuja elintarvikkeita. Kilpailu on avoin kaikille käsityömäisesti ja pienimuotoisesti jalostaville suomalaisille toimijoille. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotteita, joita valmistavat mikro- ja pk-elintarvikeyritykset ja joiden raaka-aineiden alkuperä on tunnistettavissa.

Palkittavien tuotteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota tuotteen laatuominaisuuksiin, kuten makuun, ulkonäköön, tuoksuun, väriin, rakenteeseen ja koostumukseen. Tärkeimpänä näistä painotetaan makua. Lisäksi arvioidaan myyntipakkausta, tuotteen tarinaa, mahdollista tuotteeseen liitettyä reseptiikkaa, innovatiivisuutta ja sovellettavuutta. Myös tuotteen mahdollinen käytettävyys ammattikeittiöissä voi soveltuvin osin tuoda lisäpisteitä.

Kilpailussa valitaan kolme parasta käsintehtyä elintarviketta. Raadilla on myös mahdollisuus nimetä kunniamaininnan saaja jostakin erityisestä ansiosta tuotekehityksessä, innovatiivisuudessa tai pakkauksessa. Voittajan ja kaksi muuta palkittavaa tuotetta valitsee raati, jonka kokoonpanossa on ammattikeittiön, median, graafisen suunnittelun ja kuluttajien edustajia.

Yrittäjä, hyödynnä tämä loistava tilaisuus sparraukseen ja palautteeseen tuotteestasi. Muistathan myös Artesaaniruuan SM-kilpailut Raaseporissa lokakuussa, jonne Käsintehty ruoka -kilpailu voi toimia astinlautana.

Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden valita kohtuullisen määrän parhaiksi katsomiaan tuotteita loppuarviointiin, mikäli kilpailuun ilmoitetaan huomattavan suuri määrä tuotteita.

Kilpailun vaiheet

  1. Ilmoittautuminen viimeistään 16.9.2016 mennessä ilmoittautumislomakkeella
  2. Kilpailuun valittavien tuotteiden esikarsinta, mikäli tuotteita on huomattava määrä – tässä vaiheessa pyydetään tarvittaessa tuotteista lisätietoa
  3. Kilpailuun osallistuville ilmoitetaan valinnasta perjantaina 16.9.
  4. Valitut tuotteet tulee toimittaa kilpailun järjestäjälle lauantaina 17.9. klo 8-9 välisenä aikana (osoitteeseen: JAMK, Dynamo, Piippukatu 2, Jyväskylä)
  5. Raati arvioi tuotteet Ween Maan Wiljaa -tapahtuman yhteydessä 17.9.2016 klo 10-12 ja julkaisee voittajan ja kaksi seuraavaksi parhainta tuotetta sekä mahdollisen kunniamaininnan saajan klo 14
  6. Kolme parasta tuotetta ja mahdollinen kunniamaininnan saanut tuote ovat esillä Ween Maan Wiljaa -tapahtumassa 17.-18.9.2016 ja tullaan esittelemään Aito maaseutu Keski-Suomessa verkkosivuilla sekä -verkkolehdessä
  7. Kaikki palkitut saavat kunniakirjan ja tuotepalkinnot

Lisätietoja:
Leena Pölkki, leena.polkki(at)jamk.fi, p. 050 401 1894

Katso myös:
Kutsu Käsintehty ruoka -kilpailuun
Ruokakilpailun juliste

Logot Käsintehty -ruokakilpailun kutsuun

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös