Naudanlihantuottajien opintomatka marraskuussa

Naudanlihantuottajien opintomatka marraskuussa

Vaihtelevia kohteita, mukavaa matkaseuraa ja ammattiasiaa Savon puolella

Meka-hanke järjestää 24.–25.11 naudanlihantuottajille Etelä-Savoon suuntautuvan opinto- ja virkistysmatkan. Matkakohteita on perinteisistä tilavierailuista vastikään avattuun lähiruokatehtaaseen ja tunnelman takaamiseksi yöpyminen tapahtuu Saimaan rannalla sijaitsevassa Hotel & Spa Resort Järvisydämessä Rantasalmella. Järvisydämen ravintola Piikatytössä on tarjolla illallinen, jossa idearikas rantasalmelainen naudanlihantuottaja Antti Lukkarinen virittelee omilla näkemyksillään keskustelua naudanlihantuotannon tulevaisuudesta. Luvassa on mielenkiintoista ja luovaa keskustelua yhdessä muiden yrittäjien kanssa.

Tilavierailuilla tutustutaan ensimmäiseksi kahden viljelijäperheen luotsaamaan Harjun luomuun. Harjun Luomu on aktiiviesti kehittyvä tila, joka on osakkaana luomu-limousinea myyvässä ja markkinoivassa Beeffi Oy:ssa, sekä parhaillaan biojalostamoa rakentavassa Biohauki Oy:ssa 14 muun viljelijän tai toimijan kanssa. Keväällä 2016 avatussa Lähiruokatehdas Otava Food Factoryssa Mikkelissä tarjolla on omakustanteinen lounas, jossa maistellaan erilaisia sesongin mukaisia syömisiä. Tilakohteena on vielä Heikki Asikaisen tila Juvalla, jossa makuuparsipihatossa asuu noin 50 angus-, hereford- ja charolaisemoa.

Toisena matkapäivänä siirrymme Järvisydämestä Joroisiin tutustumaan MTY Anttosen nautakasvattamoon. Nuorten kasvuhaluisten yrittäjäsisarusten tilalla on 500 liharotuisen naudan loppukasvattamo. Lounas nautitaan Moilasen leipomossa Pieksämäellä, minkä jälkeen viimeisenä kohteena kotimatkalla on erityisesti emoainekseen panostava 100 emolehmän Rauhala Angus Leppävirralla.

Matkan tarkemmat tiedot tapahtumakalenterissa olevasta ohjelmaliittestä!

Saara Patama, harjoittelija, MEKA -hanke

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös