Osta tilalta! -päivässä korostuu yrittäjien ja tuottajien välinen yhteistyö

Osta tilalta! -päivässä korostuu yrittäjien ja tuottajien välinen yhteistyö

Teksti ja kuvat: Piia Kykkänen, JAMK

Valtakunnallinen Osta tilalta! -tapahtuma järjestettiin 15.9.2018 jo kolmatta kertaa. Tapahtuma keräsi lähiruoan ystävät kiertelemään ympäri maakuntaa tutustumassa ruoan alkuperään ja tuotantotapoihin.

Keski-Suomessa kohteita oli tarjolla tänä vuonna 22 kappaletta, ja useammassa kohteessa oli paikalla useamman tilan esittelijöitä. Osta tilalta! -tapahtuma on synnyttänyt yhteistyötä ja verkostoitumista yrittäjien ja tuottajien kesken myös Keski-Suomessa. Yhteistyössä on selkeästi voimaa, tästä oli hieno esimerkki Luhangassa Nisulan tilan pihapiirissä luhankalaisten tuottajien yhteinen myyntipiste. ”Hyvin on väkeä riittänyt ja kauppa käynyt” kuului useamman tuottajan suusta jo alkuiltapäivästä. Myös tapahtuman yhteydessä toiminut kahvio houkutteli viihtymään hieman pidempäänkin.

Päivän aikana päästiin tutustumaan maatilojen toimintaan ja ruoantuottajiin sekä ostettiin tuoreita raaka-aineita suoraan tuottajilta. Kun asiakkaat pääsivät kohtaamaan tilojen emäntiä ja isäntiä, näkemään itse missä ja millaisissa oloissa se heidän ruokansa on kasvanut sekä lisäksi maistamaan tuotteita, huomannee moni myöhemmin jääneensä vakioasiakkaaksi. Myös tarinat tuotteiden ja ihmisten takana viehättävät ja samalla luovat luottamusta.

Montakohan kohdetta on mukana Keski-Suomesta ensi vuonna?

Myös Rantakorven tila Hankasalmen Niemisjärveltä oli mukana tämän vuoden Osta tilalta! -päivässä.
Rantakorven tilan elämää.

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös