Rahoitustiedote: Teollisuuteen investointirahaa ja hankkeilla kohti ajankohtaisia haasteita

Rahoitustiedote: Teollisuuteen investointirahaa ja hankkeilla kohti ajankohtaisia haasteita

Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-ryhmien huhti-kesäkuun rahoitustiedote kertoo, että maaseuturahaston yritysrahoituksen kysyntä jatkuu hyvänä. Eri teollisuudenaloilla kasvatetaan toimintaa laajentamalla toimitiloja ja ottamalla käyttöön uutta kalustoa ja laitteita. Siirtymäkauden rahoitus mahdollistaa myös lukuisat uudet yleishyödylliset kehittämishankkeet, joissa näkyvät ajankohtaiset teemat ilmastokysymyksistä turvetuotannon tulevaisuuteen ja lähiliikuntaan.

Keuruulainen kaalituotteista tunnettu Vaissi Oy tekee yli miljoonan euron investoinnin uusiin toimitiloihin. Uusilla valmisruoka- ja kimchituotteilla vahvistetaan erityisesti vähittäiskauppojen valikoimaa. Lannoitevalmistaja Tikalan Oy Saarijärveltä niin ikään tehostaa tuotantoaan yli miljoonan euron investoinnilla, jossa tuotantotilat muutetaan toimivammiksi ja kasvatetaan volyymejä. Kasvuinvestointeja tehdään myös Uuraisilla Metallisorvaamo Pitkänen Oy:ssä ja Säilyke Herttua Oy:ssä. Yhteensä ELY-keskus rahoittaa yrityksiä noin 900 000 eurolla, mikä tarkoittaa 3,4 miljoonan euron kokonaisinvestointeja.

ELY-keskus myönsi lisäksi yhdeksälle keskisuomalaiselle kehittämishankkeelle yhteensä 1,2 miljoonan euron rahoituksen. Ajankohtaisina teemoina hankkeissa keskitytään ilmastonmuutokseen sopeutumiseen niin metsissä, pelloilla kuin ihmisten arjessa. Lisäksi parannetaan vesihuollon huoltovarmuutta ja suuren muutoksen kokeneen turvetuotantoalan sopeuttamista nykytilanteeseen. Myös matkailun toimialan kehittäminen näkyy vahvasti uusissa hankkeissa.

Leader-ryhmiltä reilu 500 000 euroa maaseudun kehittämiseen

Keski-Suomen Leader-ryhmät rahoittivat samalla vuosineljänneksellä maaseudun yrityksiä ja yleishyödyllisiä yhteisöjä yhteensä 544 600 eurolla, josta yrityksille myönnettiin noin 16 300 euroa ja yhteisöille noin 528 300 euroa. Yritystukea myönnettiin Aalto Panimo Oy:lle, joka aloittaa Säynätsalossa panimotuotannon sekä Kyyjärvelle Veljekset Parkkosen koneinvestointiin.

Yleishyödyllisissä hankkeissa parannetaan maaseudun asukkaiden liikuntamahdollisuuksia muun muassa edistämällä pyöräillen tapahtuvaa lähimatkailua. Jämsän Sorvajärven alueella rakennetaan kolmen kilometrin mittainen luontoliikuntapolku ja Lievestuoreelle tehdään kuntoportaat.

Äänekosken alueelle etsitään uusia tapoja lisätä hiilinieluja maatalouskäytöstä poistuneille peltoalueille. Saarijärvellä kehitellään paikkakunnalle omaa Saarijärvi-menua ja Jämsässä tuotetaan liikkuvia taidetyöpajoja. Muissa hankkeissa kunnostetaan kylien yhteisiä tiloja, niin kylätaloja kuin leikkipaikkoja.

Lisäksi sekä JyväsRiihi että Viisari toteuttavat alueillaan teemahankkeet, joissa alueen yhdistykset tekevät rahoituksen avulla pieniä yhteisöjen toiminnallisuutta tai viihtyisyyttä edistäviä investointeja. Alahankkeet sisältävät kone- ja laitehankintoja ja pieniä rakentamistoimenpiteitä yhteisillä kokoontumis- ja harrastuspaikoilla.

Koko tiedote liitteineen osoitteessa:
www.keskisuomenmaaseutu.fi/ajankohtaista/teollisuuteen_investointirahaa_ja_hankkeilla_kohti_ajankohtaisia_haasteita.7838.news

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös