Kaurasämpylät

HERKUTTELEVIEN HERROJEN JA MARJAANA SULKUNEN-OLKKOSEN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 2 rkl hiiva
  • 2 ½ dl haalea vesi
  • 1 tl suola
  • 1 tl sokeri/ siirappi
  • 1 ½ dl kaura- tai ruishiutale
  • n. 3 dl vehnäjauho
  • 2 rkl kylmäpuristettu rypsiöljy

Ohje:

1. Hienonnettu hiiva lisätään haaleaan nesteeseen
2. Suola, sokeri ja kaurahiutaleet sekoitetaan joukkoon (annetaan turvota noin 5 min.)
3. Lisätään jauhoja tarpeellinen määrä, alustetaan kädellä ja lisätään öljy
4. Vaivataan taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä
5. (Nostatetaan), leivotaan sämpylöiksi ja kohotetaan
6. Paistetaan 225 C noin 5-10 min.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös