Porkkanaiset perunaleipäset

TAIPALEEN TILAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 6 perunaa
  • 6 porkkanaa
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl juuresten keitinlientä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl voita/ oivariinia
  • 2 tl suolaa
  • 9 dl tummia vehnäjauhoja tai mieluiten sämpyläjauhoja

Ohje:

1. Kuoritut ja pilkotut perunat ja porkkanat keitetään pehmeiksi ja keitinliemi säästetään.
2. Soseuta juurekset sauvasekoittimella.
3. Juuressoseeseen lisätään maito, keitinliemi, mausteet sekä haaleaan vesitilkkaan liuotettu hiiva.
4. Alusta jauhot taikinaan, valmis taikina on lusikoitavan pehmeää.
5. Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja lusikoi pellille leipäsiksi.
6. Ripota päälle jauhoja ja tasoita pinta.
7. Paista ruskehtaviksi 250 asteisessa uunissa.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös