Syksyn valintajaksot ja rahatilanne – Keski-Suomen ELYn terveiset hanketoimijoille

Syksyn valintajaksot ja rahatilanne – Keski-Suomen ELYn terveiset hanketoimijoille

Tervehdys hanketoimijat,

tämä syksy on ohjelmakauden viimeinen ja uusi seitsemän vuoden rahoituskausi on jo nurkan takana. Samaan aikaan kun suunnitellaan uutta kautta, on puhuttu siirtymäkaudesta ja sen järjestelyistä. Näillä näkymin siirtymäkausi alkaa keväällä 2021 ja haku avataan huhtikuussa. Siirtymäkaudella käytössä ovat uuden kauden varat, mutta hankemuodot pysyvät nykyisenlaisina. Tavoitteena olisi, että saadaan kehittämistoiminta jatkumaan mahdollisimman sujuvasti kausien vaihtuessa. Tänä syksynä meillä on vielä jäljellä yksi hankkeiden valintajakso ja muutama yritystukien valintajakso alkuperäisen hakuaikataulun mukaan.

Jäljellä olevat valintajaksot ohjelmakaudella 2014-2020:

Kehittämishankkeiden valintajakso:

  • 1.4.-30.9.2020

Yritysryhmähankkeiden valintajaksot:

  • 1.8. – 31.8.2020
  • 1.9. – 30.9.2020

Yritystukien valintajaksot ovat:

  • 1.8. – 31.8.2020
  • 1.9. – 30.9.2020
  • 1.10. – 31.10.2020

Rahatilanne on tällä hetkellä jo hyvin niukka. Hyvä uutinen se on siinä mielessä, että olemme kauden saaneet rahat käytettyä Keski-Suomen maaseudun kehittämiseen. Huono uutinen se on siinä mielessä, että kehittämishankkeiden rahoitus tällä viimeisellä hakujaksolla on hyvin epävarmaa. Olemme jo aiemmin linjanneet, että näin loppukaudesta yritystuet ja yritysryhmähankkeet ovat etusijalla.

Silti toivomme, että katsotte jo tulevaan hankkeita suunniteltaessa. On mahdollista, että saamme vielä tämän ohjelmakauden ylijäävää rahoitusta käyttöömme ja kevään siirtymäkausikin on käsillä ihan pian. Hyviä toteuttamiskelpoisia hankkeita voi siten jo miettiä, aikatauluttamisessa kannattaa kuitenkin huomioida tämä mahdollinen toteutuksen viive.

Leader-toimintaryhmillä rahoitus on samoin jo melko niukkaa, mutta hyville ideoille rahoitusta kannattaa kuitenkin kysyä paikallisesta toimintaryhmästä.

Yhteistyöterveisin,
Keski-Suomen ELY-keskuksen maaseuturahoituksen väki

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös