Välitä viljelijästä -projektin toiminta ja maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut korona-aikana

Välitä viljelijästä -projektin toiminta ja maatalousyrittäjien hyvinvointipalvelut korona-aikana

Koronan aiheuttama tilanne on poikkeuksellinen ja muuttanut monen arkea. Välitä viljelijästä -projektin toiminta jatkuu kuitenkin koronaviruksesta huolimatta. Viranomaissuositusten mukaisesti olemme peruneet kaikki kevään työhyvinvointitapahtumat ja -koulutukset, mutta tarjoamme työhyvinvointia ja työkykyä tukevia palveluita etänä.

Välitä viljelijästä -projektissa hoidamme poikkeusolojen aikana yhteydenpidon asiakkaisiin ensisijaisesti puhelimitse. Tilakäyntejä emme tee, elleivät ne ole ehdottoman välttämättömiä. Näin toimien haluamme välttää turhia altistustilanteita sekä turvata asiakkaidemme ja henkilöstön terveyden. Jos tilanne välttämättä vaatii tilakäyntiä, noudatamme viranomaisten antamia toimintaohjeita.

Mahdollisuus ostopalvelusitoumukseen jatkuu poikkeustilanteesta huolimatta

Välitä viljelijästä -projektin kautta maatalousyrittäjällä on mahdollista saada 500 euron arvoinen ostopalvelusitoumus joko henkisen jaksamisen tukemiseen tai muuhun jaksamista tukevaan asiantuntija-apuun.

Sitoumusta haetaan edelleen projektityöntekijän kautta. Tilannekartoitus tehdään puhelimitse ja hakuprosessi hoidetaan suojatulla sähköpostilla tai kirjeitse.

Useat palveluntuottajat ovat ryhtyneet tarjoamaan palveluja etäyhteyksien kautta. Esimerkiksi terapiaa saa myös verkossa tai puhelimen välityksellä. Kokemukset nettiterapiasta ovat projektin ajalta olleet hyviä, joten palvelua ei kannata vierastaa. Myös monet muut auttavat tahot hoitavat tällä hetkellä yhteydenpitoa etäyhteyksien tai puhelimen välityksellä.

Lisätietoa:
Keski-Suomessa sinun yhteydenottoihisi vastaa
projektityöntekijä Eila Eerola
p. 050 331 5204, eila.eerola [at] mela.fi

Valtakunnallisesti lisätietoja projektista antaa:
Välitä viljelijästä -projektin vetäjä Pirjo Ristola, p. 040 588 0744 tai pirjo.ristola [at] mela.fi
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan kotisivut

Työhyvinvointia tukevia palveluita verkossa

Nyt, kun liikkumista on syytä rajoittaa, kannattaa tutustua verkossa olevaan työhyvinvointitarjontaan. Esimerkiksi Headsted tarjoaa maksuttomia verkko-ohjelmia stressin, alakulon, univaikeuksien tai jännitystilojen hallintaan. Myös Oivamieli -verkkosivusto tarjoaa harjoitteita stressinhallintaan ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen.

Mielenterveystalolla on maksuttomia omahoito-ohjelmia muun muassa alakulon, tunnelukkojen, talousahdingon, parisuhteen, mielen hyvinvoinnin ja unettomuuden hoitamiseksi. Tutustu Mielenterveystalon omahoito-oppaisiin.

Tukinetistä löydät palveluita, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen ja kokemusten jakaminen.

Keskusteluapua saat myös maaseudun tukipuhelimesta Raitista. Raitissa voit purkaa mieltäsi kuormittavia asioita nimettömästi. Voit soittaa maksuttomasti numeroon 0800-92550 joka päivä klo 18.00–22.00.

Maaseudun tukihenkilöverkon vapaaehtoisille voi soittaa silloinkin, kun tuntuu, että seinät kaatuvat päälle ja yksinäisyys valtaa mielen – saattaa olla varsinkin monelle ikäihmiselle hyvin todellinen tilanne, kun liikkumista ja kokoontumisia rajoitetaan. Kaikki tukihenkilöt yhteystietoineen löytyvät osoitteesta www.tukihenkilo.fi. Saa soittaa kenelle vaan tukihenkilölle, mihin päin Suomea tahansa.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös