Vapaaehtoismatkailun AR-kartta

Vapaaehtoismatkailun AR-kartta

Kartan tarkoitus

Tämä interaktiivinen AR-kartta (AR=artificial reality eli lisätty todellisuus) on virtuaalimatka Keski-Suomen vapaaehtoismatkailun mahdollisuuksiin. AR-kartta kehitettiin Value-hankkeessa. Sillä haluttiin osoittaa, kuinka digitalisaatiota ja nykyteknologian mahdollisuuksia voidaan käyttää matkailun markkinoinnissa ja että vapaaehtoismatkailua pitäisi viedä eteenpäin nimenomaan yhteisesti sekä sopusoinnussa muun matkailun kanssa. Kartan avulla me itsekin hankkeen toteuttajina hahmotimme paremmin, mitä kaikkea Keski-Suomi voi tarjota vapaaehtoismatkailun puitteissa.

Kartan sisältö

Kartalla on rajoitteensa. Se ei kuvaa todellista tilannetta, vaan toimii keskisuomalaisen vapaaehtoismatkailun simulaationa. Koska vapaaehtoismatkailun kehittämistyö on niin varhaisessa vaiheessa, kartta ei pysty opastamaan konkreettisiin kohteisiin ja tuotteisiin. Ohjeellisesti Keski-Suomi jaettiin edelleen alueiksi, mutta tämä ei tarkoita, että kunkin alueen yhteydessä esitetty toiminta toteutuu juuri ja ainoastaan siellä. Esitetyt vapaaehtoismatkailuteemat poimittiin sidosryhmätyöstämme ja siten ne ovat relevantteja Keski-Suomelle. Vapaaehtoisaktiviteettien lisäksi kartalle päätettiin nostaa muutama tärkeä matkailukohde, jotka näkyvät mm. Keski-Suomen matkailustrategiassa. Yhteistyökumppanimme antoivat ystävällisesti käyttöön kartan yhteydessä esitetyt videot.

Kartan käyttö

Pääset selailemaan kartan kohteita ja inspiroitumaan vapaaehtoismatkaan tai vapaaehtoismatkailun kehittämiseen. Pidä kuitenkin mielessäsi, että tätä karttaa on mahdollista kehittää edelleen, kun vapaaehtoismatkailun kehittäminen jatkuu ja konkretisoituu. Vastaava kartta voisi tulevaisuudessa esittää konkreettisia vapaaehtoismatkailun tuotteita tai vapaaehtoismatkan eri osia / aktiviteetteja, jotka puolestaan voisivat olla jopa ostettavissa suoraan kartan alustalta, nappia painamalla.

Tutustu AR-karttaan

  • Osoita oheisen kuvan QR-koodia mobiililaitteellasi avataksesi AR-kartan. Saat lisäohjeita kartan käytöstä mobiililaitteen näyttöön, kun kartta on avautunut.
  • Osoita sen jälkeen mobiililaitteellasi  oheista karttaa.

Value-AR-karttakuva ja QR-koodi

  • Huom. AR-kartta vaatii täydellisesti toimiakseen, että mobiililaitteesi kameran käyttö on sallittu. Salli siis sivuston käyttää kameraa ja päivitä sivu tarvittaessa uudelleen sen jälkeen.
    • Mikäli AR-kartta ei avaudu tai et näe kysymystä siitä, sallitko sivuston käyttää kameraa, sinun tulee käydä mobiililaitteesi asetuksissa ja sallia selaimesi kysyä lupaa kameran käyttöön. Päivitä tämän jälkeen sivu, jolloin voit antaa luvan juuri tälle sivustolle.
  • Sovellus toimii parhaiten Chrome- ja Safari -selaimilla. Karttaa voi katsoa tavallisessa muodossa (ilman AR-ominaisuuksia) tästä osoitteesta: https://www.aitomaaseutu.fi/valuearkartta/kartta/index.html

Hankkeen etusivu: Keski-Suomesta vapaaehtoismatkailun kärkimaakunta -hanke

Value: Keski-Suomesta matkailun kärkimaakunta -hankkeen banner

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös