Yritykset suuntaavat tulevaan – maaseuturahastosta liki miljoona euroa Keski-Suomen yrityksille ja yhteisöille

Yritykset suuntaavat tulevaan – maaseuturahastosta liki miljoona euroa Keski-Suomen yrityksille ja yhteisöille

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koronakriisin laajuus ja vaikutukset yrityksiin eivät olleet vielä näkyvissä. Keski-Suomen yrityksille ja yhteisöille myönnettiin liki miljoona euroa maaseuturahastosta. Katso, millaisille hankkeille ja yrityksille rahoitusta myönnettiin.

Keski-Suomen ELY-keskus myönsi maaseuturahastosta noin puoli miljoonaa euroa investointitukea yrityksille. Investointituet ovat laajuudeltaan 20-30 % koko hankkeen kustannuksista, joten yritysten kokonaisinvestoinnit ovat 2,26 miljoonaa euroa. Suurin yksittäinen investointi on raskaan kaluston huoltokorjaamo, jonka Heavy Center Hirvaskangas Oy rakentaa Äänekoskelle. Muita tuen saajia ovat paino- ja metallialan yritykset, sekä metsäpalveluyritys KSN Metsä Oy Saarijärveltä ja Luhangan Kyläkauppa Oy:n matkailupalvelut.

Hankerahoitusta saivat ELY-keskukselta Prodeliver Oy hampun tuotannon esiselvityksen tekemiseen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu hevosalan yritysryhmähankkeeseen.

Keski-Suomen Leader-ryhmät myönsivät kehittämishankkeille rahaa yhteensä noin 350 000 eurolla. Rahoitus jakaantui lukuisille yhteisöille hankkeissa, joissa kehitetään mm. toimijoiden viestintä- ja markkinointivalmiuksia, edistetään nuorten yrittäjyyttä, perusparannetaan kylätaloa ja museorakennuksia, investoidaan laitteisiin ja kalustoon sekä haetaan oppia kansainvälisiltä kumppaneilta.

Lue tiedote kokonaisuudessaan keskisuomenmaaseutu.fi-sivustolta:

http://www.keskisuomenmaaseutu.fi/ajankohtaista/yritykset_suuntaavat_tulevaan_-_maaseuturahastosta_liki_miljoona_euroa_keski-suomen_yrityksille_ja_yhteisoille.6624.news

 

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös