Ajankohtaista LuomuKS-hankkeessa – Lähde kehittämään yhdessä keskisuomalaisia luomuarvoketjuja!

Ajankohtaista LuomuKS-hankkeessa – Lähde kehittämään yhdessä keskisuomalaisia luomuarvoketjuja!

Tähän mennessä LuomuKS-hankkeen tilaisuuksiin on osallistunut yli 130 ihmistä ja koulutustunteja on kerääntynyt yhteensä melkein 1700. Uusimpina ryhminä syksyllä alkoivat luomunaudanlihantuotanto, luomusiipikarjantuotanto, luomuviljatuotannon ja luomunurmituotannon pienryhmät. Luomuvihannes ja –perunaryhmä jatkui tammikuussa. Hankkeen osallistujien toiveita kuunneltiin ja järjestimme helmikuussa kaksipäiväisen luomulihan reseptiikkakurssin, jossa osallistujat pääsivät miettimään ja testaamaan erilaisia reseptejä, joita voivat sitten jakaa omille asiakkailleen. Herkullista ja maistuvaa! Toiveita uusista pienryhmistä otetaan vastaan – suunnitteilla on mm. luomuöljykasvit- ja luomupalkoviljaryhmät.

Pienryhmissä haetaan osallistujien toiveiden mukaan parhaat asiantuntijat jakamaan tietoa ajankohtaisista aiheista sekä tietenkin osallistujat jakavat kokemuksia ja osaamisiaan ryhmäläisille. Pienryhmien ensimmäisissä kokoontumisissa vasta sovitaan tarkemmin käsiteltävät aiheet, jos toki pienryhmän vetäjillä on jonkinlaista runkoa jo suunniteltuna. Tämän talven aikana olemme kokeilleet niin etäosallistumismahdollisuuksia kuin ilta-aikaan pidettyjä ryhmiä ja koulutuksia. Kannattaa kysyä erilaisia toteutusmahdollisuuksia.

Lähde kehittämään yhdessä keskisuomalaisia luomuarvoketjuja! LuomuKS -hanke kouluttaa ja sparraa luomutuottajia tuotekehityksessä, markkinoiden luomisessa, markkinaviestinnässä (esim. somen hyödyntäminen markkinoinnissa, REKO-renkaat), verkostojen rakentamisessa, logistiikan ja pakkausten suunnittelussa, tuotteen hinnoittelussa ja kannattavan liiketoiminnan synnyttämisessä. Ensimmäinen Luomulihan markkinointiryhmä starttaa 21.2. ja toinen Luomuviljan tie markkinoille 5.3. Kummassakin ryhmässä seuraavat kokoontumiset sovitaan ryhmälaisten aikatauluihin sopiviksi.

Tulossa myös mm. 3.4. Luomutreffit – luomuviljelyn ajankohtaistietoa ja viikolla 15 tai 17 kahden päivän opintomatka Etelä-Suomen luomutiloille.

Lue lisää LuomuKS-hankkeen toiminnasta ja ajankohtaisista asioista hankesivulta ja uunituoreesta blogista.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös